Chokladscones

Scones med choklad är riktigt godis! Servera med smör eller hallonsylt och gärna en skål riven choklad att strössla på.

Du behöver

  • 3 dl mjölk eller havredryck
  • 125 g smör eller margarin
  • 3/4 dl muscovadosocker, farinsocker eller strösocker
  • 100 g blockchoklad
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2-1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Hacka chokladen i mindre bitar.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner chokladen i massan.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma en deg.

Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär kakorna i trekantiga "tårtbitar". Nagga kakorna med en gaffel eller kavla med en kruskavel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 8-10 minuter. Låt svalna något på galler och servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av scones
28 oktober 2013

så gooooooooooooooooooot

Svar av timber
28 oktober 2013

håller med

Kommentar av Magda
23 januari 2013

Hur många scones blir det av receptet?

Redaktionens kommentar
"Dela degen i sex bitar" Så sex scones blir det - men du kan såklart göra dem mindre eller större och då få fler eller färre.
Kommentar av Lisa
12 maj 2012

Mamma har vi bakpulver?

Kommentar av Al
17 februari 2012

Jättegoda o väldigt enkla att baka! :)

Kommentar av Jaqi
8 oktober 2009

Mumsigt!

Det funkar även bra med rapsolja istället för smör och

sojamjölk istället för mjölk.

Kommentar av Johanna
15 oktober 2009

Kan man ta vanligt socker istället? Saknar den ingrediensen!

Redaktionens kommentar
Jodå, det kan du.
Kommentar av MaritC
1 november 2009

Hej jag heter marit jag är 45 år och jag älskar att baka och den här va det godaste jag någonsin ätit!!

Kommentar av Emmie Glittercherry.
7 december 2009

Nu står min scones i ugnen, jag tog med ägg för vi hade inget bakpulver, får se hur det blir! :)

Kommentar av osignerat
15 december 2009

tog kakao istället för blockchoklad

Svar av
2 juni 2010

blev det gott?

Kommentar av JHE
31 maj 2009

Kanon Goda!!! Grymt resultat

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Vetebullar

Äppelbullar

Nybakat till helgen? Få bullar slår mjuka äppelbullar med kardemumma!

bakabullar.se

Frukostbullar

Vakna mjukt!

Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg.

frukostbullar.se


Vegetariska grytor och soppor

Vinterns sista långkok

Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!

Soppor och grytor kan förstås ätas året om men vintertid smakar de nog allra bäst. Långkokning tar fram och gifter samman smaker och ger mer tid över till annat i köket. Enkla ingredienser ger mycket tillbaka, det vet alla som ätit en bra linssoppa. Heta grytor med kryddighet som indisk blomkålsgryta värmer ännu bättre! Passa på att variera riset med klimatsmart matvete eller bulgur till en vegetarisk vintermåltid i väntan på våren.

 veganrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...