Chokladscones

Scones med choklad är riktigt godis! Servera med smör eller hallonsylt och gärna en skål riven choklad att strössla på.

Du behöver

  • 3 dl mjölk eller havredryck
  • 125 g smör eller margarin
  • 3/4 dl muscovadosocker, farinsocker eller strösocker
  • 100 g blockchoklad
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2-1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Hacka chokladen i mindre bitar.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner chokladen i massan.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma en deg.

Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär kakorna i trekantiga "tårtbitar". Nagga kakorna med en gaffel eller kavla med en kruskavel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 8-10 minuter. Låt svalna något på galler och servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av scones
28 oktober 2013

så gooooooooooooooooooot

Svar av timber
28 oktober 2013

håller med

Kommentar av Magda
23 januari 2013

Hur många scones blir det av receptet?

Redaktionens kommentar
"Dela degen i sex bitar" Så sex scones blir det - men du kan såklart göra dem mindre eller större och då få fler eller färre.
Kommentar av Lisa
12 maj 2012

Mamma har vi bakpulver?

Kommentar av Al
17 februari 2012

Jättegoda o väldigt enkla att baka! :)

Kommentar av Jaqi
8 oktober 2009

Mumsigt!

Det funkar även bra med rapsolja istället för smör och

sojamjölk istället för mjölk.

Kommentar av Johanna
15 oktober 2009

Kan man ta vanligt socker istället? Saknar den ingrediensen!

Redaktionens kommentar
Jodå, det kan du.
Kommentar av MaritC
1 november 2009

Hej jag heter marit jag är 45 år och jag älskar att baka och den här va det godaste jag någonsin ätit!!

Kommentar av Emmie Glittercherry.
7 december 2009

Nu står min scones i ugnen, jag tog med ägg för vi hade inget bakpulver, får se hur det blir! :)

Kommentar av osignerat
15 december 2009

tog kakao istället för blockchoklad

Svar av
2 juni 2010

blev det gott?

Kommentar av JHE
31 maj 2009

Kanon Goda!!! Grymt resultat

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Söndagsstek

Egen rostbiff

Skippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med.

helgmenyn.se

Scones

Pizzascones

Sugen på hemlagad pizza?

Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka.

scones.se


Kolakaka

Kolakaka till klassisk och trendig fika!

Lättbakad favoritkaka? Prova mjuk kolakaka - en modern variant av den klassiska sockerkakan!

Mjuka kakor hör för många ihop med farmors kakfat och finservisen. Visst är det gott med en nybakad sockerkaka till fikat och smaksatt med citron i en citronkaka blir kakan en älskad favorit för många av oss! Men sockerkakan kan vara så mycket mer än klassikern som trängs med småkakorna på kalaset.
Gör en chokladsockerkaka som efterrätt eller fika. Servera med grädde eller glass! En tigerkaka passar den som inte kan bestämma om det ska vara chokladkaka eller inte… Eller smaksätt med kardemumma eller apelsin för att få en kaka som sticker ut.
Visste du att det går bra att göra en glutenfri sockerkaka?
Eller så provar du ett nytt, gott recept på kolakaka med mjuk kolaglasyr. Garanterat en höjdare oavsett på vilket kakfat den hamnar!

 sockerkakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...