ChokladsconesScones med choklad är riktigt godis! Servera med smör eller hallonsylt och gärna en skål riven choklad att strössla på. Du behöver
Gör så här:Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Hacka chokladen i mindre bitar. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner chokladen i massan. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma en deg. Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär kakorna i trekantiga "tårtbitar". Nagga kakorna med en gaffel eller kavla med en kruskavel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 8-10 minuter. Låt svalna något på galler och servera nygräddade och varma! Svar av timber
28 oktober 2013
håller med Kommentar av
Magda
23 januari 2013
Hur många scones blir det av receptet?
Redaktionens kommentar
"Dela degen i sex bitar" Så sex scones blir det - men du kan såklart göra dem mindre eller större och då få fler eller färre.
Kommentar av
Lisa
12 maj 2012
Mamma har vi bakpulver? Kommentar av
Al
17 februari 2012
Jättegoda o väldigt enkla att baka! :) Kommentar av
Jaqi
8 oktober 2009
Mumsigt! Det funkar även bra med rapsolja istället för smör och sojamjölk istället för mjölk. Kommentar av
Johanna
15 oktober 2009
Kan man ta vanligt socker istället? Saknar den ingrediensen!
Redaktionens kommentar
Jodå, det kan du.
Kommentar av
MaritC
1 november 2009
Hej jag heter marit jag är 45 år och jag älskar att baka och den här va det godaste jag någonsin ätit!! Kommentar av
Emmie Glittercherry.
7 december 2009
Nu står min scones i ugnen, jag tog med ägg för vi hade inget bakpulver, får se hur det blir! :) Kommentar av
osignerat
15 december 2009
tog kakao istället för blockchoklad Svar av
2 juni 2010
blev det gott? Kommentar av
JHE
31 maj 2009
Kanon Goda!!! Grymt resultat Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SurdegsbrödHembakat med klassKänslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd! Kärleksfulla browniesFira kärleken med choklad!Den 14:e februari firar vi alla hjärtans dag, så kom ihåg att choklad och kärlek går hand i hand. Brownies med honung för garanterat fram budskapet! Mos och marmelad på äppleFyll hyllorna med äpplen!Äppelsorter skiljer sig mycket åt i smak och konsistens. Prova att koka äppelmos på ett syrligt, fast äpple och ett lösare, sött äpple så får du se! Det är alltså inte så dumt att koka flera satser. Vill du ändå smaksätta moset är kanelkryddat mos alltid gott! Squash- och äppelmarmeladen får smak av flera goda kryddor och passar kanske på en ostbricka framåt jul - eller på rostat bröd till frukost. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
så gooooooooooooooooooot