Chokladscones

Scones med choklad är riktigt godis! Servera med smör eller hallonsylt och gärna en skål riven choklad att strössla på.

Du behöver

  • 3 dl mjölk eller havredryck
  • 125 g smör eller margarin
  • 3/4 dl muscovadosocker, farinsocker eller strösocker
  • 100 g blockchoklad
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2-1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Hacka chokladen i mindre bitar.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner chokladen i massan.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma en deg.

Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär kakorna i trekantiga "tårtbitar". Nagga kakorna med en gaffel eller kavla med en kruskavel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 8-10 minuter. Låt svalna något på galler och servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av scones
28 oktober 2013

så gooooooooooooooooooot

Svar av timber
28 oktober 2013

håller med

Kommentar av Magda
23 januari 2013

Hur många scones blir det av receptet?

Redaktionens kommentar
"Dela degen i sex bitar" Så sex scones blir det - men du kan såklart göra dem mindre eller större och då få fler eller färre.
Kommentar av Lisa
12 maj 2012

Mamma har vi bakpulver?

Kommentar av Al
17 februari 2012

Jättegoda o väldigt enkla att baka! :)

Kommentar av Jaqi
8 oktober 2009

Mumsigt!

Det funkar även bra med rapsolja istället för smör och

sojamjölk istället för mjölk.

Kommentar av Johanna
15 oktober 2009

Kan man ta vanligt socker istället? Saknar den ingrediensen!

Redaktionens kommentar
Jodå, det kan du.
Kommentar av MaritC
1 november 2009

Hej jag heter marit jag är 45 år och jag älskar att baka och den här va det godaste jag någonsin ätit!!

Kommentar av Emmie Glittercherry.
7 december 2009

Nu står min scones i ugnen, jag tog med ägg för vi hade inget bakpulver, får se hur det blir! :)

Kommentar av osignerat
15 december 2009

tog kakao istället för blockchoklad

Svar av
2 juni 2010

blev det gott?

Kommentar av JHE
31 maj 2009

Kanon Goda!!! Grymt resultat

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

påskgodisrecept.se

Pannkakor

Pannkakor är svaret!

Slut på middagsidéer mitt i veckan? Vispa ihop en pannkakssmet vetja!

pannkakor.se


Pizza

Sportlovsmiddag? Pizza!

I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag!

Pizzabotten, ost och ... tomatsås? Nej, på en vit pizza skippar vi tomatsåsen och får en riktigt krispig botten, penslad med olivolja. Potatis i lövtunna skivor tillsammans med vitlök och färskost blir en elegant, snabblagad pizza. Pizza ai funghi ska förstås toppas med en nypa torkad svamp och smörfrästa champinjoner som gör smaken mustigare. För den som är mindre vågad av sig går capricciosa alltid hem!

 bakapizza.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...