Chokladscones

Scones med choklad är riktigt godis! Servera med smör eller hallonsylt och gärna en skål riven choklad att strössla på.

Du behöver

  • 3 dl mjölk eller havredryck
  • 125 g smör eller margarin
  • 3/4 dl muscovadosocker, farinsocker eller strösocker
  • 100 g blockchoklad
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2-1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Hacka chokladen i mindre bitar.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner chokladen i massan.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma en deg.

Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär kakorna i trekantiga "tårtbitar". Nagga kakorna med en gaffel eller kavla med en kruskavel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 8-10 minuter. Låt svalna något på galler och servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av scones
28 oktober 2013

så gooooooooooooooooooot

Svar av timber
28 oktober 2013

håller med

Kommentar av Magda
23 januari 2013

Hur många scones blir det av receptet?

Redaktionens kommentar
"Dela degen i sex bitar" Så sex scones blir det - men du kan såklart göra dem mindre eller större och då få fler eller färre.
Kommentar av Lisa
12 maj 2012

Mamma har vi bakpulver?

Kommentar av Al
17 februari 2012

Jättegoda o väldigt enkla att baka! :)

Kommentar av Jaqi
8 oktober 2009

Mumsigt!

Det funkar även bra med rapsolja istället för smör och

sojamjölk istället för mjölk.

Kommentar av Johanna
15 oktober 2009

Kan man ta vanligt socker istället? Saknar den ingrediensen!

Redaktionens kommentar
Jodå, det kan du.
Kommentar av MaritC
1 november 2009

Hej jag heter marit jag är 45 år och jag älskar att baka och den här va det godaste jag någonsin ätit!!

Kommentar av Emmie Glittercherry.
7 december 2009

Nu står min scones i ugnen, jag tog med ägg för vi hade inget bakpulver, får se hur det blir! :)

Kommentar av osignerat
15 december 2009

tog kakao istället för blockchoklad

Svar av
2 juni 2010

blev det gott?

Kommentar av JHE
31 maj 2009

Kanon Goda!!! Grymt resultat

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

hembakatbrod.se

Helgtipset

Broccolipaj

En god paj passar lika bra till fredagmiddag som på buffébordet. Eller gör den klassiska broccolipajen med ädelost och packa ner i utflyktskorgen!

pajrecept.se


Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

Skärtorsdagens påskkärringar och själva påskaftons äggjakt - det finns verkligen tillfällen för att njuta av sötsaker till påsk. Eget påskgodis lagar du enkelt hemma! Gör vit chokladtryffel som får stuns av lime eller rulla små chokladbollar med nötter och frukt till de vuxna. Marsipan går alltid hem, gärna i form av påskägg smaksatta med arrak.

Det är tid för en riktigt god påsk!

 påskgodisrecept.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Kanelkalas

Kanelbulle och mjölk, tack! Här en variant på vår allra mest älskade bulle, med äppelmos!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...