Chokladscones

Scones med choklad är riktigt godis! Servera med smör eller hallonsylt och gärna en skål riven choklad att strössla på.

Du behöver

  • 3 dl mjölk eller havredryck
  • 125 g smör eller margarin
  • 3/4 dl muscovadosocker, farinsocker eller strösocker
  • 100 g blockchoklad
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2-1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Hacka chokladen i mindre bitar.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner chokladen i massan.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma en deg.

Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär kakorna i trekantiga "tårtbitar". Nagga kakorna med en gaffel eller kavla med en kruskavel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 8-10 minuter. Låt svalna något på galler och servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av scones
28 oktober 2013

så gooooooooooooooooooot

Svar av timber
28 oktober 2013

håller med

Kommentar av Magda
23 januari 2013

Hur många scones blir det av receptet?

Redaktionens kommentar
"Dela degen i sex bitar" Så sex scones blir det - men du kan såklart göra dem mindre eller större och då få fler eller färre.
Kommentar av Lisa
12 maj 2012

Mamma har vi bakpulver?

Kommentar av Al
17 februari 2012

Jättegoda o väldigt enkla att baka! :)

Kommentar av Jaqi
8 oktober 2009

Mumsigt!

Det funkar även bra med rapsolja istället för smör och

sojamjölk istället för mjölk.

Kommentar av Johanna
15 oktober 2009

Kan man ta vanligt socker istället? Saknar den ingrediensen!

Redaktionens kommentar
Jodå, det kan du.
Kommentar av MaritC
1 november 2009

Hej jag heter marit jag är 45 år och jag älskar att baka och den här va det godaste jag någonsin ätit!!

Kommentar av Emmie Glittercherry.
7 december 2009

Nu står min scones i ugnen, jag tog med ägg för vi hade inget bakpulver, får se hur det blir! :)

Kommentar av osignerat
15 december 2009

tog kakao istället för blockchoklad

Svar av
2 juni 2010

blev det gott?

Kommentar av JHE
31 maj 2009

Kanon Goda!!! Grymt resultat

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Sopprecept

Klassiska soppor

När det är grått ute värmer en soppa. Laga klassisk gulaschsoppa eller vegetariskt!

sopprecept.se

Efterrätter

Saffrans- pannkaka

Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?

efterratter.se


Brödrecept

Mera matbröd!

Vi är många som äter mycket bröd, så varför inte välja gott bröd? Baka ett syrat fullkornsbröd!

Pepparochsalt älskar bra matbröd, samtidigt som vi är säkra på att bra bröd inte måste vara svårt att lyckas med. Prova några nya brödrecept. Kanske ett gott syrat fullkornsbröd som inte bara är gott utan dessutom nyttigt och fullt med fibrer?

Eller baka en annan favorit bland bröden, dinkelbröd. Dinkel, vetesorten som stått sig genom tiden och ger underbart smakrika bröd, är allt annat än svårbakad.

Känns brödbaket som ett måste? Prova ett enkelt grahamsbröd så slipper du krångla till det!

 hembakatbrod.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...