DinkelsconesDetta recept är inskickat av en av våra läsare! Stort tack till signaturen "Tingeling" för receptet! Du behöver
Gör så här:Hacka och blanda ner valnötskärnorna i mjölet. Om du använder saffran skall du värma mjölken och låta det dra under tiden mjölken svalnar. Blanda mjöl, salt, socker, bakpulver. Smula i smöret. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop till en deg, arbeta inte degen för länge då blir de sega. Dela degen i 4 delar och platta ut till kakor, skåra i ett kors. (eventuellt kan mer mjöl behövas för att degen ska kunna hanteras, red:s anm.) Grädda i 200 grader, 13 minuter. Servera med plommonmarmelad om du har valnötter i annars med svartvinbärsmarmelad eller björnsbärsmarmelad om du bakat med saffran. Kommentar av
Julia
7 december 2011
Mums så gott det blev! Dock tog jag bort strösockret och hade i lite mer smör i stället. Valnötter i scones var hur som helst riktigt lyckat! Kommentar av
vera
11 oktober 2009
kladdig degg men jag har andvänt fullkorns dinkel så de kan ju va de som gör de Kommentar av
MIMIKA
6 september 2009
HEJ OCH GODMORGON! UTSÖKTA! VI HAR BAKAT OCH NJUTIT AV SCONES MED SAFFRAN FLERA SÖNDAGAR NU OCH DET KOMMER BLI FLER! Kommentar av
Mikkis
26 oktober 2009
MMM, tack för ett dinkelrecept! Tål inte vete men älskar scones! luktar gott ska snart få smaka....(använde hemmagjord mandelmjölk som jag silade ist. f. komjölk. Gillar inte så mkt komjölk.) Kommentar av
Lussekatta
5 juli 2010
Sonen på 10 år har precis satt in plåtarna i ugnen. Han har bakat helt själv!! Ska bli spännande att smaka till kvällsmat. Ett fiffigt sätt att få honom att äta grövre bröd!!(fullkornsdinkel) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Bärlyx!Smak av sommarBär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon. TorsdagÄrtsoppanÄrtor har odlats här i norden långt tillbaka i tiden, och torsdags-ärtsoppan är en rätt som faktiskt kan kallas klassisk. Och nog är det mat som både mättar och värmer utmärkt i november! Serverad med grovkorning senap och gärna rågbröd till. Ärtsoppa med fläsk eller vegetarisk väljer vi efter tycke och smak. Vill du ha lite variation så prova ett nytt sopprecept. En vegetarisk röd linssoppa, eller en värmande svampsoppa kanske? Den som gillar fisk väljer förstås fisksoppa, och den frusne blir varm av en mustig kycklingsoppa! Oavsett vilken soppa som faller dig bäst i smaken blir måltiden inte komplett om den inte avslutas med pannkakor! Omväxling? Prova ett recept på grahamspannkakor, gott och lite nyttigare. Värmande måltid på er! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Jag letade efter dinkel recept. Hade inga valnötskärnor eller saffran. Hade dock i lite kanel. Det blev mums.