Dinkelscones

Detta recept är inskickat av en av våra läsare! Stort tack till signaturen "Tingeling" för receptet!

Du behöver

  • 4 dl standardmjölk
  • 2 dl valnötskärnor alternativt 1 g saffran
  • 8 dl dinkelmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 100 g smör

Gör så här:

Hacka och blanda ner valnötskärnorna i mjölet. Om du använder saffran skall du värma mjölken och låta det dra under tiden mjölken svalnar.

Blanda mjöl, salt, socker, bakpulver. Smula i smöret. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop till en deg, arbeta inte degen för länge då blir de sega. Dela degen i 4 delar och platta ut till kakor, skåra i ett kors. (eventuellt kan mer mjöl behövas för att degen ska kunna hanteras, red:s anm.)

Grädda i 200 grader, 13 minuter.

Servera med plommonmarmelad om du har valnötter i annars med svartvinbärsmarmelad eller björnsbärsmarmelad om du bakat med saffran.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Sara
7 oktober 2012

Jag letade efter dinkel recept. Hade inga valnötskärnor eller saffran. Hade dock i lite kanel. Det blev mums.

Kommentar av Julia
7 december 2011

Mums så gott det blev! Dock tog jag bort strösockret och hade i lite mer smör i stället. Valnötter i scones var hur som helst riktigt lyckat!

Kommentar av vera
11 oktober 2009

kladdig degg men jag har andvänt fullkorns dinkel så de kan ju va de som gör de

Kommentar av MIMIKA
6 september 2009

HEJ OCH GODMORGON!

UTSÖKTA! VI HAR BAKAT OCH NJUTIT AV SCONES MED SAFFRAN FLERA SÖNDAGAR NU OCH DET KOMMER BLI FLER!

Kommentar av Mikkis
26 oktober 2009

MMM, tack för ett dinkelrecept! Tål inte vete men älskar scones! luktar gott ska snart få smaka....(använde hemmagjord mandelmjölk som jag silade ist. f. komjölk. Gillar inte så mkt komjölk.)

Kommentar av Lussekatta
5 juli 2010

Sonen på 10 år har precis satt in plåtarna i ugnen. Han har bakat helt själv!! Ska bli spännande att smaka till kvällsmat. Ett fiffigt sätt att få honom att äta grövre bröd!!(fullkornsdinkel)


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Kola

Lyxigaste lördagsgodiset!

Sötsuget tar inte slut med påsken, och hemlagad kola till lördagsgodis kan väl inte vara så farligt?

kolarecept.se

Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

veganrecept.se


Soppa

Ostsoppa

En tallrik soppa kanske? En krämig ost- och svampsoppa värmer gott!

Med en enkel mixer kan du skapa underverk i köket. En slät soppa lockar många gånger fram smaken på ett helt nytt sätt. Och det är till på köpet lättlagad mat, som räcker till många.

Prova ett populärt recept på morotssoppa, enkel, nyttig och riktigt god! Eller laga en potatissoppa till kvällen. Kanske en nyttig och vegansk basilikasoppa?

Själva föredrar vi förstås ett helt nytt recept på riktigt god ost- och svampsoppa. En favoritsoppa att njuta av tillsammans med ett gott bröd!

Godare middag, på er!

 sopprecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...