Fetaost sconesRoliga fetaost scones med honung och basilika! En av våra läsare, Johanna har skickat in receptet på scones bakade i muffinsform. Du behöver
Gör så här:Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Blanda sedan i rumstempererat smör och fetaost, kör mixern tills det blir en grynig massa. Tillsätt yoghurten lite i taget tills dess att degen har en bra, "klickbar" konsistens. Vänd ner färsk, hackad basilika i önskad mängd och rör om. Fördela degen i muffinsformar, gärna i silikonform. Ringla över lite honung. Grädda i mitten av ugnen i 15 - 20 min på 210 grader. Låt svalna en aning och servera sedan med smör, rosmarmelad eller helt naturella. Kommentar av
apan
28 mars 2009
sååååååååå goda Kommentar av
Johan
21 augusti 2010
Supergott! Smakade som bröd fast med smak av basilika och yoghurt. Jag blandade även i kaviar och ca 1dl Dworek med oerhört lyckat resultat. Kommentar av
ekebacken
4 oktober 2010
Låter fantastiskt. Blir att prova på torsdag när mina vänninor kommer. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka med rabarberÄlskade rabarber!Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara. Sås av alla slagGlöm inte såsen!Tzatziki är ett måste till grillat och medelhavsmat. Oavsett om du planerar sommarfest med buffé eller lunch en vanlig tisdag lyfter såsen måltiden till en lite högre nivå. Med mustig rödvinssås till får rustika kötträtter med potatis en extra skjuts. Yoghurt och mynta rör du snabbt ihop till en raita som svalkar till kryddiga rätter och heta grytor. Det är såsen som gör det! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
jätte goda