Fetaost scones

Roliga fetaost scones med honung och basilika! En av våra läsare, Johanna har skickat in receptet på scones bakade i muffinsform.

Du behöver

  • 7-8 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör (rumstempererat)
  • ca 30 g fetaost
  • ca 5 dl turkisk lantyoghurt
  • basilika
  • honung

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Blanda sedan i rumstempererat smör och fetaost, kör mixern tills det blir en grynig massa.

Tillsätt yoghurten lite i taget tills dess att degen har en bra, "klickbar" konsistens.

Vänd ner färsk, hackad basilika i önskad mängd och rör om.

Fördela degen i muffinsformar, gärna i silikonform. Ringla över lite honung.

Grädda i mitten av ugnen i 15 - 20 min på 210 grader. Låt svalna en aning och servera sedan med smör, rosmarmelad eller helt naturella.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av asmaatef
3 juni 2009

jätte goda

Kommentar av apan
28 mars 2009

sååååååååå goda

Kommentar av Johan
21 augusti 2010

Supergott! Smakade som bröd fast med smak av basilika och yoghurt. Jag blandade även i kaviar och ca 1dl Dworek med oerhört lyckat resultat.

Kommentar av ekebacken
4 oktober 2010

Låter fantastiskt. Blir att prova på torsdag när mina vänninor kommer.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pajrecept

Bekväma pajer

Paj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott!

pajrecept.se

Midsommar

Matjessill i ny kostym!

Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen!

sillrecept.se


Frukostbullar

Börja dagen med nybakat!

Att vakna till doften av nybakat bröd höjer humöret hos de flesta. Gör lättbakade frukostbullar som jäser över natten!

Få tackar nej till nybakade frukostbullar, men få vill ställa sig och baka direkt på morgonen. Men det finns knep för att enkelt få nybakade bullar utan mycket jobb: Kalljäs bullarna över natten och baka riktigt gott bröd på morgonen.
Prova något av våra tre bra recept på grahamsbullar som blir extra goda om de jäser över natten! Klassiska grahamsbullar som du låter jäsa färdiga på plåten, eller en variant på grahamsbullar med havregryn i degen som ger mer fibrer. Eller så provar du ett nytt recept på riktigt smarta frukostbullar, där du inte knådar degen på morgonen utan bara delar den i bitar och gräddar. Garanterat luftiga och smakrika frukostbullar utlovas…

 frukostbullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...