Fetaost scones

Roliga fetaost scones med honung och basilika! En av våra läsare, Johanna har skickat in receptet på scones bakade i muffinsform.

Du behöver

  • 7-8 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör (rumstempererat)
  • ca 30 g fetaost
  • ca 5 dl turkisk lantyoghurt
  • basilika
  • honung

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Blanda sedan i rumstempererat smör och fetaost, kör mixern tills det blir en grynig massa.

Tillsätt yoghurten lite i taget tills dess att degen har en bra, "klickbar" konsistens.

Vänd ner färsk, hackad basilika i önskad mängd och rör om.

Fördela degen i muffinsformar, gärna i silikonform. Ringla över lite honung.

Grädda i mitten av ugnen i 15 - 20 min på 210 grader. Låt svalna en aning och servera sedan med smör, rosmarmelad eller helt naturella.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av asmaatef
3 juni 2009

jätte goda

Kommentar av apan
28 mars 2009

sååååååååå goda

Kommentar av Johan
21 augusti 2010

Supergott! Smakade som bröd fast med smak av basilika och yoghurt. Jag blandade även i kaviar och ca 1dl Dworek med oerhört lyckat resultat.

Kommentar av ekebacken
4 oktober 2010

Låter fantastiskt. Blir att prova på torsdag när mina vänninor kommer.


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

veganrecept.se

Småkakor

Kringlor

Att bjuda på småkakor är allt annat än småaktigt! Att baka kringlor är motsatsen till krångligt!

bakakaka.se


Viltskav

Vildare matlagning

I frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple!

Vilt är ett klimatsmart alternativ som dessutom ger mycket smak. Låt viltmatlagningen bli en del av vardagen i en härlig pasta carbonara med renskav, som spetsas med enbär!

En klassisk viltskavsgryta blir en rustik festmåltid tillsammans med pressad potatis och grönsaker. Välkommen till ett lite vildare kök!

 viltskav.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...