Istället för filmjölk?
Jag tycker det blir godast att baka scones på filmjölk, men nu har jag inte detta hemma och vill inte använda mjölk för fet blir inte lika gott. Kan man ersätta filmjölken med typ turkiskyoghurt? Gräddfil? Crème fraise eller nåt annat som påminner om filmjölk?
- Mia
Hej! Prova att ersätta filmjölken med ungefär 2/3 mjölk, 1/3 turkisk yoghurt eller gräddfil. Med alltför stor andel crème fraiche eller turkisk yoghurt blir mängden vätska för liten. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
11 augusti 2020
Ska baka bröd och i receptet står det att man ska använda sig av lättfil, har endast filmjölk hemma som bör vara samma grej eller? Om man ska använda sig av 10dl lättfil hur mycket filmjölk motvsrar det? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Läcker puddingSmakfull squashSquash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske? HonungHonung sätter smakJämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor! SconesFika om 15 minuterScones är ett lätt sätt att snabbt ordna nybakat. När du får oväntade gäster, som söndagsfrukost eller till mellanmål en vardag. Bröden är enkla att variera och smaksätta om du tröttnat på klassiska scones. Gör chokladscones, morotscones, ostscones eller matiga scones med fetaost! Kanske en plåt mjuka och söta vaniljscones till fikat? Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Jag bakar men har ingen filmjölk. Hur mycket mjölk och yougurt ska jag ha?