![]() ![]() Glutenfria scones![]() Gör dessa scones på skrädmjöl, alltså rostat havremjöl, om du tål det - smaken är fantastiskt god. Detta är ett lite ovanligt recept som ger något smuliga men väldigt goda scones! Du behöver
Gör så här:Om du bakar till någon som är glutenintolerant, se till att använda de rena havreprodukter som brukar finnas på hyllan med det glutenfria sortimentet i butiken. Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser. Vispa upp ägget lätt med mjölken. Blanda ner i mjölblandningen tillsammans med smör och morötter. Låt svälla i 15 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader under tiden. Dela degen i 4 stora eller 8 små kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Strö över solrosfrön. Grädda sconesen mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna på galler. Servera gärna med en god lagrad ost, som gör sig bra mot sötman från russin och honung. ![]() ![]() ![]()
|
|
Mycket goda! Gillar skrädmjöl över huvud taget, så detta recept var trevligt!