Grahamsscones

Lite grövre scones som passar utmärkt med smör och ost!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk eller filmjölk
  • 80 g smör
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av jaaaaag som baka
21 oktober 2012

goda de va!! :D

Kommentar av o
29 februari 2012

Det här receptet är himla gott, tillskillnad från vanliga scones som är sötade med socker...

Jag har aldrig hört att man kan ha grädde till scones, däremot brukar jag ha philadelphia (cream cheese) och drottningsylt till mina ibland. DET är HIMLA gott!

Kommentar av 12w
21 januari 2012

Visst kan man ha grädde och sylt till scones!?

Jag vill ha det men min mamma säger att det är en "tokig ide" eftersom man inte ska ha grädde o sylt till scons!!!

det kan man visst elerhur!!?!??!?!?

Svar av Susanne
20 april 2012

Visst kan man ha grädde o sylt till scones. Det blev vi serverade på Ritz i London när vi skulle ha Afternoon Tea .

Svar av Bea
30 januari 2013

Man brukar servera något som heter "Clotted Cream" till scones. Så det var förmodligen det ni fick på Ritz(det fick jag i alla falla när jag var där). Men grädde funkar också utmärkt!

Kommentar av osignerat
16 juni 2011

Stora fina scones!

Svar av Namn/signatur
16 juni 2011

mina blev små och fula:( not not igelkott;)

Kommentar av ME
7 april 2011

Ska baka de, det verkar jättegott, enkeklt och nyttigt. Tack för receptet! :D

Kommentar av Sandra
7 februari 2011

Goda! Känns lite "matigare" än klassiska scones.

Kommentar av Bagare Bengt
18 mars 2010

De blev väldigt smuliga och torra. Jag använde mjölk, är det därför?

Redaktionens kommentar
Nja... inte bör det bero på mjölken. Skulle tro på för mycket mjöl, eller för lång tid i ugn.
Kommentar av shaken
26 september 2009

ska göra dem nu =D mumsigt ska det bli!

Kommentar av Cleopatra
21 september 2009

Snabbt och smidigt att göra, väntar förfullt på mina i ungnen...muuummmssss!!!

Kommentar av Elin
18 oktober 2009

Mummmms!ska göra dom nu låter supergott!:)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Pingst

Pingsttid med dignande kakfat

Vad behövs för en skön pingsthelg? Baka kolakakor och sätt på kaffet!

smakakor.se

Efterrätter

Saffrans- pannkaka

Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?

efterratter.se


Fisksoppa

Fisk ger smaken

Få rätter är så tacksamma som fisksoppa. Mycket smak för liten insats!

Fisksoppa är bra mat. Lätt och snabb att laga, enkel att variera och ett bra sätt att ta tillvara rester i stället för att de slängs. Det behöver inte vara fin eller dyr fisk, även frysta filéer av sej, alaska eller torsk går bra: Prova en enkel fisksoppa eller en variant med halloumiost. Kanske en soppa med kokosmjölk? Till helgen kan man unna sig en lyxigare fisksoppa med saffran... Självklart väljer du fisk som inte hotas av överfiskning!

 fisksoppa.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...