Grahamsscones

Lite grövre scones som passar utmärkt med smör och ost!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk eller filmjölk
  • 80 g smör
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av jaaaaag som baka
21 oktober 2012

goda de va!! :D

Kommentar av o
29 februari 2012

Det här receptet är himla gott, tillskillnad från vanliga scones som är sötade med socker...

Jag har aldrig hört att man kan ha grädde till scones, däremot brukar jag ha philadelphia (cream cheese) och drottningsylt till mina ibland. DET är HIMLA gott!

Kommentar av 12w
21 januari 2012

Visst kan man ha grädde och sylt till scones!?

Jag vill ha det men min mamma säger att det är en "tokig ide" eftersom man inte ska ha grädde o sylt till scons!!!

det kan man visst elerhur!!?!??!?!?

Svar av Susanne
20 april 2012

Visst kan man ha grädde o sylt till scones. Det blev vi serverade på Ritz i London när vi skulle ha Afternoon Tea .

Svar av Bea
30 januari 2013

Man brukar servera något som heter "Clotted Cream" till scones. Så det var förmodligen det ni fick på Ritz(det fick jag i alla falla när jag var där). Men grädde funkar också utmärkt!

Kommentar av osignerat
16 juni 2011

Stora fina scones!

Svar av Namn/signatur
16 juni 2011

mina blev små och fula:( not not igelkott;)

Kommentar av ME
7 april 2011

Ska baka de, det verkar jättegott, enkeklt och nyttigt. Tack för receptet! :D

Kommentar av Sandra
7 februari 2011

Goda! Känns lite "matigare" än klassiska scones.

Kommentar av Bagare Bengt
18 mars 2010

De blev väldigt smuliga och torra. Jag använde mjölk, är det därför?

Redaktionens kommentar
Nja... inte bör det bero på mjölken. Skulle tro på för mycket mjöl, eller för lång tid i ugn.
Kommentar av shaken
26 september 2009

ska göra dem nu =D mumsigt ska det bli!

Kommentar av Cleopatra
21 september 2009

Snabbt och smidigt att göra, väntar förfullt på mina i ungnen...muuummmssss!!!

Kommentar av Elin
18 oktober 2009

Mummmms!ska göra dom nu låter supergott!:)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se

Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

bakabullar.se


Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

Risotto som sakta koka samman är bekvämmat av högsta klass. Enkel att lyckas med, lätt att passa och framförallt lätt att variera.
Smaksätt risotton med fänkål och ruccola eller champinjoner och ärtor och du har en god vegetarisk rätt som fungerar både som huvudrätt eller tillbehör.
Laga risotto med klassiska smaksättare som bacon eller salami. Eller gör en kryddig risotto med timjan och paprika som ger smak. Ett perfekt tillbehör till både kött och fågel. Eller helt enkelt som den är – serverad med en god sallad och bröd!

 risotto.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...