Grahamsscones

Lite grövre scones som passar utmärkt med smör och ost!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk eller filmjölk
  • 80 g smör
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av jaaaaag som baka
21 oktober 2012

goda de va!! :D

Kommentar av o
29 februari 2012

Det här receptet är himla gott, tillskillnad från vanliga scones som är sötade med socker...

Jag har aldrig hört att man kan ha grädde till scones, däremot brukar jag ha philadelphia (cream cheese) och drottningsylt till mina ibland. DET är HIMLA gott!

Kommentar av 12w
21 januari 2012

Visst kan man ha grädde och sylt till scones!?

Jag vill ha det men min mamma säger att det är en "tokig ide" eftersom man inte ska ha grädde o sylt till scons!!!

det kan man visst elerhur!!?!??!?!?

Svar av Susanne
20 april 2012

Visst kan man ha grädde o sylt till scones. Det blev vi serverade på Ritz i London när vi skulle ha Afternoon Tea .

Svar av Bea
30 januari 2013

Man brukar servera något som heter "Clotted Cream" till scones. Så det var förmodligen det ni fick på Ritz(det fick jag i alla falla när jag var där). Men grädde funkar också utmärkt!

Kommentar av osignerat
16 juni 2011

Stora fina scones!

Svar av Namn/signatur
16 juni 2011

mina blev små och fula:( not not igelkott;)

Kommentar av ME
7 april 2011

Ska baka de, det verkar jättegott, enkeklt och nyttigt. Tack för receptet! :D

Kommentar av Sandra
7 februari 2011

Goda! Känns lite "matigare" än klassiska scones.

Kommentar av Bagare Bengt
18 mars 2010

De blev väldigt smuliga och torra. Jag använde mjölk, är det därför?

Redaktionens kommentar
Nja... inte bör det bero på mjölken. Skulle tro på för mycket mjöl, eller för lång tid i ugn.
Kommentar av shaken
26 september 2009

ska göra dem nu =D mumsigt ska det bli!

Kommentar av Cleopatra
21 september 2009

Snabbt och smidigt att göra, väntar förfullt på mina i ungnen...muuummmssss!!!

Kommentar av Elin
18 oktober 2009

Mummmms!ska göra dom nu låter supergott!:)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Laga mer fisk!

Mat med gott rykte

Inte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter!

fiskrecept.nu

Bakabullar

Nybakat

Vad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen...

bakabullar.se


Kyckling i curry

Långkok blir mustigt värmande grytor!

Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta!

God mat måste inte ta lång tid. Men klassiska långkok är utan tvekan bästa vägen till riktigt goda grytor. Och tvärtom mot vad man kan tro är långkok bekväm mat. När du har gjort för-beredelserna sköter maten sig själv på spisen. Dessutom går den ofta fint att förbereda en dag i förväg.
Klassiker som kalops eller en god nötköttsgryta med svamp behöver tid på spisen. Precis som långkokt älgfärsgryta. Eller ett nytt recept på en riktigt klassisk rätt: Höns eller kyckling i curry som får puttra länge. Bekväm bjudmat som smakar fantastiskt!

 grytrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...