![]() ![]() HavresconesScones med en rund och fin havresmak! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i 4-6 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade! ![]()
![]() 17 december 2016
Kan man laga dessa glutenfritt? Med glutten fri mjöl smakar dom annorlunda? ![]() ![]()
![]() 17 december 2016
Kan man ersätta mjölken med fil eller yogurt? Blir dom saftigare då? Kan jag låta degen stå övernatt? ![]() ![]() ![]() 26 januari 2014
Jättegoda scones! Kommer absolut göras fler gånger! :) ![]() ![]() ![]() 11 september 2013
funkar det om man tar bort sockret i detta receptet? eller blir dem inte alls goda då? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 januari 2013
God kram latifa alva ![]() ![]() ![]() 19 september 2012
Vilken härlig sida jag kommit till! Allt om scones! Toppen! ![]() ![]() ![]() 19 augusti 2012
Jättegott. Använde fiberhavregryn och tog 2dl yoghurt och 1dl mjölk. Blev jättebra. ![]() ![]() ![]() 28 juni 2012
Ersätt sockret med honung! Mums, scones smakar nästan lite digestivekex! ![]() ![]() ![]() 18 mars 2012
Om ni smälter smöret i panna först blir det enkelt att blanda ihop degen. ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
Tycker verkligen om Havresconesen, med vaniljsocker! Tack för resepten!