Havrescones

Scones med en rund och fin havresmak!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 ½ dl havredryck eller mjölk
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl havregryn
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i 4-6 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.

Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
17 december 2016

Kan man laga dessa glutenfritt? Med glutten fri mjöl smakar dom annorlunda?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
17 december 2016

Kan man ersätta mjölken med fil eller yogurt? Blir dom saftigare då? Kan jag låta degen stå övernatt?

Kommentar av Emma
26 januari 2014

Jättegoda scones! Kommer absolut göras fler gånger! :)

Kommentar av Luzita
11 september 2013

funkar det om man tar bort sockret i detta receptet? eller blir dem inte alls goda då?

Redaktionens kommentar
Jodå - det är inga som helst problem att utesluta sockret.
Kommentar av osignerat
5 januari 2013

God kram latifa alva

Kommentar av Li
19 september 2012

Vilken härlig sida jag kommit till! Allt om scones! Toppen!

Kommentar av Mari
19 augusti 2012

Jättegott. Använde fiberhavregryn och tog 2dl yoghurt och 1dl mjölk. Blev jättebra.

Kommentar av Klara
28 juni 2012

Ersätt sockret med honung! Mums, scones smakar nästan lite digestivekex!

Kommentar av Magnus
18 mars 2012

Om ni smälter smöret i panna först blir det enkelt att blanda ihop degen.

Kommentar av E
2 februari 2012

Alltså låt vila innan ni skär i dem :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Pajrecept

Bekväma pajer

Paj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott!

pajrecept.se

Godis till påsk

Påskgodis för små och stora

Snyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj!

påskgodisrecept.se


Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

Rabarberns syrliga smak lyfts fram fint av sötma. Passa på att lagra ett stycke försommar till gråare dagar i form av chutney eller sylt! Fast allra godast är rabarbern förstås just nu i en rabarberpaj. Med kardemumma, kolasmak eller havretäcke kanske? Och så kan du se fram emot att göra rabarber- och jordgubbssaft, när den tiden kommer...

 smulpaj.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...