Havrescones

Scones med en rund och fin havresmak!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 ½ dl havredryck eller mjölk
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl havregryn
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i 4-6 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.

Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
17 december 2016

Kan man laga dessa glutenfritt? Med glutten fri mjöl smakar dom annorlunda?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
17 december 2016

Kan man ersätta mjölken med fil eller yogurt? Blir dom saftigare då? Kan jag låta degen stå övernatt?

Kommentar av Emma
26 januari 2014

Jättegoda scones! Kommer absolut göras fler gånger! :)

Kommentar av Luzita
11 september 2013

funkar det om man tar bort sockret i detta receptet? eller blir dem inte alls goda då?

Redaktionens kommentar
Jodå - det är inga som helst problem att utesluta sockret.
Kommentar av osignerat
5 januari 2013

God kram latifa alva

Kommentar av Li
19 september 2012

Vilken härlig sida jag kommit till! Allt om scones! Toppen!

Kommentar av Mari
19 augusti 2012

Jättegott. Använde fiberhavregryn och tog 2dl yoghurt och 1dl mjölk. Blev jättebra.

Kommentar av Klara
28 juni 2012

Ersätt sockret med honung! Mums, scones smakar nästan lite digestivekex!

Kommentar av Magnus
18 mars 2012

Om ni smälter smöret i panna först blir det enkelt att blanda ihop degen.

Kommentar av E
2 februari 2012

Alltså låt vila innan ni skär i dem :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

helgmenyn.se

Sopprecept

Squashsoppa

Prova en krämigt god squashsoppa. Helt mjölkfri dessutom!

sopprecept.se


Lasagne

Lasagne bolognese

Klassiker vinner i längden. Ingenting slår en lasagne bolognese.

Pasta i ugn är perfekt festmat för många gäster. Och många gånger är den enkla det allra bästa. Gör en klassisk lasagne bolognese och lägg lite extra tid på såsen. En bra köttfärssås, kokad på låg värme med kryddor, grönsaker och lite rökt fläsk lyfter lasagnen till helt nya höjder.
Vegetariskt? Välj den snart lika klassiska varianten, lasagne med fetaost. Krämig, smakrik med grönsaker och med den varma fetaosten som sätter rätt fart på smakerna.
Vill du trots det variera är utbudet rikligt. Allt från höstlasagne gjord på lammfärs till en läcker lasagne med färskost och svamp
Kort sagt: En riktigt god lasagne är svårslagen!

 lasagne.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...