Havrescones

Scones med en rund och fin havresmak!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 ½ dl havredryck eller mjölk
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl havregryn
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i 4-6 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.

Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
22 februari 2020

Tycker verkligen om Havresconesen, med vaniljsocker! Tack för resepten!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
17 december 2016

Kan man laga dessa glutenfritt? Med glutten fri mjöl smakar dom annorlunda?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
17 december 2016

Kan man ersätta mjölken med fil eller yogurt? Blir dom saftigare då? Kan jag låta degen stå övernatt?

Kommentar av Emma
26 januari 2014

Jättegoda scones! Kommer absolut göras fler gånger! :)

Kommentar av Luzita
11 september 2013

funkar det om man tar bort sockret i detta receptet? eller blir dem inte alls goda då?

Redaktionens kommentar
Jodå - det är inga som helst problem att utesluta sockret.
Kommentar av osignerat
5 januari 2013

God kram latifa alva

Kommentar av Li
19 september 2012

Vilken härlig sida jag kommit till! Allt om scones! Toppen!

Kommentar av Mari
19 augusti 2012

Jättegott. Använde fiberhavregryn och tog 2dl yoghurt och 1dl mjölk. Blev jättebra.

Kommentar av Klara
28 juni 2012

Ersätt sockret med honung! Mums, scones smakar nästan lite digestivekex!

Kommentar av Magnus
18 mars 2012

Om ni smälter smöret i panna först blir det enkelt att blanda ihop degen.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fiskgratäng

Bekvämt och gott med gratäng

Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!

gratäng.se

Scones

Pepparkaka

Scones är mer än ett snabbakat fikabröd. Prova pepparkaksscones!

scones.se


Lättlagat

Snabbmat

Snabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid.

Det är lätt att stirra sig blind på koktider när det är bråttom i köket. Inte konstigt att pasta är en självklar vardagsrätt. Pastagratäng från frysen är lätt att värma! Men ofta är det antalet moment och tillbehör som avgör hur snabbt du har maten på bordet. Rätter där allt lagas i samma gryta vinner många gånger. Svampsoppa, bondomelett eller champinjonrisotto är alla klara på under halvtimmen, sköter sig själva stor del av tiden och är mycket godare än mikrovärmd färdigmat!

 omelettrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...