Honungsscones med russin

Rena rama godiset...

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 7 dl vetemjöl
  • ½ dl honung
  • 1 dl russin
  • 1 tsk kardemumma
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda alla torrvaror i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt russin och honung.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter.

Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av hi!,I love your writing so much! share we communicate more approximately your post on AOL? I need an expert in this space to resolve my problem. Maybe that's you! Looking forward to peer you. kgabddfakgbafbkb
26 juli 2014

hi!,I love your writing so much! share we communicate more approximately your post on AOL? I need an expert in this space to resolve my problem. Maybe that's you! Looking forward to peer you. kgabddfakgbafbkb

Kommentar av Alicia
3 september 2012

Jag byter ut kardemumman med 1-2 påsar saffran. Gudagott!! :)

Kommentar av Åsa
21 juli 2011

OJ vad goda. Och jag som alltid vill ha stark hårdost på mina scones, var mer än nöjd med bara smör som pålägg. Det blir repris på dessa :)

Kommentar av Dave
12 oktober 2009

Honungsscones = MUMS!!!

Provade nyss detta recept (utan russin dock) - smakade underbart!!

Kommentar av Big P
24 oktober 2009

jag bytte ut russinen mot kokos, mycket gott.

Kommentar av gunvor
15 januari 2010

Underbara-hur goda som helst

Kommentar av gaunvor
15 januari 2010

Ps.-Jag hade med russin

Kommentar av ida
23 februari 2010

detta var de godaste sconesen jag ätit! har varit så trött på scones och blir oftast bara illamående. men dessa var jättegoda! tog dock dadlar istället för russin då det var vad jag hade hemma.

chai-te, ost och fikonmarmelad är toppen till! :)


Julbröd

Hembakat vörtbröd till julbordet

Kryddiga julbröd fyller huset med doften av jul. Baka ett enkelt vörtbröd med vårt nya recept!

Smakrika bröd hör hemma på julbordet och rimmar väl med traditionell julmat. Baka med klassiska kryddor eller gör en modernare variant med julmust som bas. Ett julbröd med pomerans, anis och fänkål passar både grytan och till sillen. Kanske ett rent pomeransbröd om du vill renodla en kryddsmak? Mjuka hålkakor eller havrebröd är snabbakat och går fint till ostarna, sill eller kallskurna pålägg. Bakar du vörtbröd kan du göra ett storbak med vört som ger hela 6 fina limpor eller prova vårt nya snabbrecept på vörtbröd med julmust i degen. Enkelt och gott utan mycket knådande eller förberedelser.

 hembakatbrod.se

Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

kokasylt.se

Risotto

Snabbt med stil!

En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil!

risotto.nu


Salladstider

Lätt start på året

Efter jul och nyår med all mäktig mat känns det helt rätt att börja året med en sallad!

Ligger helgmaten ännu tung i magen? Eller börjar du bara längta efter lite lättare mat efter julen? Börja året med en god quinoasallad med bönor, caesarsallad, fetasostsallad eller kanske en kycklingsallad! Och skulle magen kurra är en varm soppa både gott, lättlagat och nyttigt! Vi föreslår klassiker som rödbetssoppa, krämig kycklingsoppa eller kanske potatis– och purjolökssoppa.

 salladsrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...