Honungsscones med russin

Rena rama godiset...

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 7 dl vetemjöl
  • ½ dl honung
  • 1 dl russin
  • 1 tsk kardemumma
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda alla torrvaror i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt russin och honung.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter.

Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av hi!,I love your writing so much! share we communicate more approximately your post on AOL? I need an expert in this space to resolve my problem. Maybe that's you! Looking forward to peer you. kgabddfakgbafbkb
26 juli 2014

hi!,I love your writing so much! share we communicate more approximately your post on AOL? I need an expert in this space to resolve my problem. Maybe that's you! Looking forward to peer you. kgabddfakgbafbkb

Kommentar av Alicia
3 september 2012

Jag byter ut kardemumman med 1-2 påsar saffran. Gudagott!! :)

Kommentar av Åsa
21 juli 2011

OJ vad goda. Och jag som alltid vill ha stark hårdost på mina scones, var mer än nöjd med bara smör som pålägg. Det blir repris på dessa :)

Kommentar av Dave
12 oktober 2009

Honungsscones = MUMS!!!

Provade nyss detta recept (utan russin dock) - smakade underbart!!

Kommentar av Big P
24 oktober 2009

jag bytte ut russinen mot kokos, mycket gott.

Kommentar av gunvor
15 januari 2010

Underbara-hur goda som helst

Kommentar av gaunvor
15 januari 2010

Ps.-Jag hade med russin

Kommentar av ida
23 februari 2010

detta var de godaste sconesen jag ätit! har varit så trött på scones och blir oftast bara illamående. men dessa var jättegoda! tog dock dadlar istället för russin då det var vad jag hade hemma.

chai-te, ost och fikonmarmelad är toppen till! :)


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Frukostbullar

Hembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!

Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott!

frukostbullar.se

Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

veganrecept.se


Lättlagat

Snabbmat

Snabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid.

Det är lätt att stirra sig blind på koktider när det är bråttom i köket. Inte konstigt att pasta är en självklar vardagsrätt. Pastagratäng från frysen är lätt att värma! Men ofta är det antalet moment och tillbehör som avgör hur snabbt du har maten på bordet. Rätter där allt lagas i samma gryta vinner många gånger. Svampsoppa, bondomelett eller champinjonrisotto är alla klara på under halvtimmen, sköter sig själva stor del av tiden och är mycket godare än mikrovärmd färdigmat!

 omelettrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...