Honungsscones med russin

Rena rama godiset...

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 7 dl vetemjöl
  • ½ dl honung
  • 1 dl russin
  • 1 tsk kardemumma
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda alla torrvaror i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt russin och honung.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter.

Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av hi!,I love your writing so much! share we communicate more approximately your post on AOL? I need an expert in this space to resolve my problem. Maybe that's you! Looking forward to peer you. kgabddfakgbafbkb
26 juli 2014

hi!,I love your writing so much! share we communicate more approximately your post on AOL? I need an expert in this space to resolve my problem. Maybe that's you! Looking forward to peer you. kgabddfakgbafbkb

Kommentar av Alicia
3 september 2012

Jag byter ut kardemumman med 1-2 påsar saffran. Gudagott!! :)

Kommentar av Åsa
21 juli 2011

OJ vad goda. Och jag som alltid vill ha stark hårdost på mina scones, var mer än nöjd med bara smör som pålägg. Det blir repris på dessa :)

Kommentar av Dave
12 oktober 2009

Honungsscones = MUMS!!!

Provade nyss detta recept (utan russin dock) - smakade underbart!!

Kommentar av Big P
24 oktober 2009

jag bytte ut russinen mot kokos, mycket gott.

Kommentar av gunvor
15 januari 2010

Underbara-hur goda som helst

Kommentar av gaunvor
15 januari 2010

Ps.-Jag hade med russin

Kommentar av ida
23 februari 2010

detta var de godaste sconesen jag ätit! har varit så trött på scones och blir oftast bara illamående. men dessa var jättegoda! tog dock dadlar istället för russin då det var vad jag hade hemma.

chai-te, ost och fikonmarmelad är toppen till! :)


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Kladdkakor

Elegant

Visst kan en kladdkaka vara elegant! Prova kladdkaka med tryffel.

kladdkakor.se

Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

efterratter.se


Sås av alla slag

Glöm inte såsen!

Sätt guldkant på maten! Koka het chilisås som blir en vuxnare variant av ketchup.

Tzatziki är ett måste till grillat och medelhavsmat. Oavsett om du planerar sommarfest med buffé eller lunch en vanlig tisdag lyfter såsen måltiden till en lite högre nivå. Med mustig rödvinssås till får rustika kötträtter med potatis en extra skjuts. Yoghurt och mynta rör du snabbt ihop till en raita som svalkar till kryddiga rätter och heta grytor. Det är såsen som gör det!

 sasrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Vegoparty

Vegetarisk som mättar. En riktigt matig vegosallad med massor av smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...