Klassiska sconesEtt härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma! ![]()
Kommentar av
osignerat
5 april 2024
Skriv din kommentar här!
![]() ![]()
Kommentar av
Hanna
11 januari 2023
Mkt bra och enkelt grundrecept på klassiska scones. Vill man sedan avancera det lite så är det kul att testa sig fram med andra tillbehör. Använder alltid detta recept sedan flera år tillbaka.
![]() ![]()
Kommentar av
osignerat
6 december 2022
![]() ![]()
Svar av Namn/signatur20 april 2024
Svårt att utföra receptet men otroligt goda!
![]()
Kommentar av
Lons
25 december 2021
Mkt goda ![]() ![]()
Kommentar av
Jonte
18 april 2021
Familjen älskar dessa.. varierar ibland med en tsk kardemumma eller annan krydda för att ge dem en liten twist. Jag brukar dock dela degen i 6-7 bitar utan skåror så blir det mer som individuella scones. ![]() ![]()
Kommentar av
osignerat
18 april 2021
Sämsta receptet någonsin. ![]() ![]()
Svar av Namn/signatur25 december 2021
Har du provat att lägga i en gnutta tönski?
![]()
Kommentar av
Arne Nilsson, Borås
22 november 2020
Mums! ![]() ![]()
Svar av Namn/signatur25 december 2021
Testat tönski ser jag
![]()
Kommentar av
Anita
7 juli 2020
Kan man ta rågsikt i stället för vetemjöl? ![]() ![]()
Kommentar av
baka är bra
23 juni 2020
det blev helt otroligt gott tack för receptet på dem bästa scones :D ![]() Äldre kommentarer
|
|
Dessa bakar jag ofta. Inför jul tar jag saffran i och de blir såååå goda