![]() ![]() Klassiska sconesEtt härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma! ![]()
![]() 7 april 2018
Tio minuters jobb och njutning i dagarna två. Lördagkväll med kycklingsallad scones med stark lagrad ost imorgon bitti scones med hertrgårdsodt och marmelad ![]() ![]() ![]()
![]() 5 april 2018
Ännu en kväll med dessa mustiga scones i härliga Åkered. ![]() ![]() ![]()
![]() 6 januari 2018
Skriv din kommentar här! ![]() ![]() ![]()
![]() 3 december 2017
Skriv din kommentar här! ![]() ![]() ![]()
![]() 2 november 2017
En klassiker här hos oss i Åkered ![]() ![]() ![]()
![]() 29 oktober 2017
Jag brukar byta ut mjölken mot 1dl yougurt eller filmjölk och 2 dö vatten. Då blir dom saftigare. ![]() ![]() ![]()
![]() 26 mars 2017
Ett utmärkt grundrecept. Räcker till 4-8 pers. Testade att använda kokosfett och kokosgrädde, plus 4 droppar citronsaft för att aktivera bakpulvret bättre, det blev kanon. Numera tar jag dock 3 tsk bakpulver och det blir lika puffigt. ![]() ![]() ![]()
![]() 11 februari 2017
Riktigt goda,men mycket. Har räckt med hälften för 3 personer ![]() ![]() ![]()
![]() 23 januari 2017
Dom blev riktigt goda ![]() ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
Mamma Mia!