Klassiska scones

Ett härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av AE OF SWEDEN
17 april 2014

Perfekta som helgfrukost.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
14 april 2014

Blev degiga inuti.

Kommentar av Jessi
7 februari 2014

Bästa receptet!! Äter dem med jordgubbs sylt och grädde! MUMS!

Kommentar av osignerat
23 januari 2014

Varje gång jag bakar scones, så använder jag mig av det här receptet och de blir alltid jättegoda! Dock lite lite degiga, så jag lät de vara kvar i ugnen i kanske 5 minuter till, men det göt inget. SUPERGODA!

Kommentar av Rebecka
12 januari 2014

Vad mer än sylt kan man ha till sconsen?

Redaktionens kommentar
Ostar av alla slag, kallskuret, jordnöttsmör, chokladkräm... Det går också att servera matiga scones som tillbehör till soppa eller sallad.
Svar av Leffe
11 mars 2014

Lemon curd passar alldeles utmärkt, gärna med en skiva ost.

Kommentar av Ingen med k
4 januari 2014

Ska pröva! :))

Svar av Leya
4 januari 2014

Kul

Svar av Ingen med k
4 januari 2014

Bakar detta nu :p

Kommentar av osignerat
30 december 2013

Jätte gott

Kommentar av IshipShamy
17 december 2013

Jättegoda! Blev dock lite degiga, så jag hade den lite längre inne i ugnen med det var fortfarande lite degigt, varför kan det varit så?

Redaktionens kommentar
Svårt att gissa men det brukar bero på antingen för mycket vätska, för kort tid i ugn/ för hög temperatur.
Svar av Namn/signatur
29 december 2013

Du skulle nog ha lite mera mjöl, alting du bakar som blir degigt och väldigt kladdigt lägg till lite mjöl, jag gör alltid det och det fungerar, ett bra tips :)

Kommentar av LARRY IS REAL
28 november 2013

såååå sjukt goda, bästa jag någonsin ätit! jag la till saltgurka 1dl gurka!

Kommentar av anna borgholm
16 november 2013

skall testa att baka ikväll hoppas det är gott! :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | Nästa »

Påskmeny

En påskbuffé för alla smaker!

Klassiska påsksmaker eller en modernt kryddad påskbuffé? Vi har recepten på både påskmat och påskgodis!

Till påsk är det klassiskt som gäller för många. Självklart vill vi ha ägg i mänger och gärna någon av alla varianter på ägghalvor med god fyllning. Hemmagravad lax är ett enkelt lyx och påskalamm, som stek eller kanske serverad med champinjonstuvning är fantastiskt gott.
Förutom en traditionell janssonsfrestelse och inlagd sill passar många nya, grönare rätter in på buffén: Vad sägs om tomatcrêpes, rödbetssallad med kikärtor eller en lätt räksallad med äpple?
Påskgodis hör också till måstena. Men skippa plockgodiset och gör eget istället! Citronfudge, brända mandlar med apelsin eller vaniljtryffel gör både stora och små godisgrisar lyckliga när de öppnar sina påskägg!
Riktigt God Påsk på er allihop!

 påskmat.se

Sallader

Somriga sallader

I värmen längtar man efter enkel, svalkande mat. Gör en spännande och nyttig quinoasallad med havtorn och marinerade bönor!

bärrecept.se

Soppa

Soppa räddar vardagen

En gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag?

sopprecept.se


Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

Italienarnas matlagning, med fina råvaror och lite extra omsorg vid tillagningen ger rätter som är mer än summan av delarna. Pasta puttanesca är ett klassiskt exempel som har härlig sälta från oliver, sardeller och kapris. I väntan på solmogna tomater använder vi den bästa sortens konserverade. Även en enkel tomatsås lyfter från godkänt till bravo med lite omsorg, balsamvinäger och rosmarin. Pasta puttanesca, gärna med färsk pasta och en fetaostkräm till blir bästa smakvännerna att avnjuta till Melodifestivalfinalen!

 pastarecept.nu


Vardagsfavorit i egen tappning

Fiskpinnar Hemgjorda fiskpinnar slår frysdiskens med hästlängder.

Svamprätter

Pastapytt med kantareller Höstiga smaker av squash och kantareller passar bra i en lättlagad och samtidigt lyxig pastarätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...