Klassiska scones

Ett härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Anita
7 juli 2020

Kan man ta rågsikt i stället för vetemjöl?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av baka är bra
23 juni 2020

det blev helt otroligt gott tack för receptet på dem bästa scones :D

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Salt bae
12 april 2020

Mina blev lite salta, vad kan jag ha gjort för fel? Föe visst är 15ml en tsk?

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
13 april 2020

Nej, 15ml är en matsked. En tesked är 5ml.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Ulf i väst
3 april 2020

Corona hit och Corona dit. Baka dessa lövliga scones och koppla av en stun. Lägg luren emellan soffkuddarna och bara var här o nu. Allt detta med lite go marmelad och te

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Melvin
13 oktober 2019

Mamma Mia!

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
10 februari 2020

Mamma

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av patrik
7 april 2018

Tio minuters jobb och njutning i dagarna två. Lördagkväll med kycklingsallad scones med stark lagrad ost imorgon bitti scones med hertrgårdsodt och marmelad

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Yngve Steel
5 april 2018

Ännu en kväll med dessa mustiga scones i härliga Åkered.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
6 januari 2018

Skriv din kommentar här!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Is
3 december 2017

Skriv din kommentar här!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Yngve Steel
2 november 2017

En klassiker här hos oss i Åkered

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakabullar

Heja kanelbullen!

Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag!

bakabullar.se

Frukostbullar

Vakna mjukt!

Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg.

frukostbullar.se


Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

Förr var ett välfyllt kakfat en förutsättning för ett lyckat kalas. Och många klassiska småkakor tål att provas! De är lättbakade, går fort att göra och smakar fantastiskt till kaffet!

Baka finska pinnar, chokladbröd, drömmar, syltkakor eller prova ett nytt recept på russinkakor och du kommer snart att stå där med sju sorters småkakor på fatet.

De flesta småkakor tål dessutom att frysas eller förvars i rumstemperatur lång tid. Om det nu blir några kvar att spara efter provsmakningen vill säga...

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...