Klassiska scones

Ett härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av LJ
17 november 2014

Goda!Bakade dem nu ikväll! Tog hälften vetemjöl o hälften rågsikt o funka det med.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Josefin
4 november 2014

Smakar precis som det ska! Omnomnom

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
26 oktober 2014

Detta recept stämde inte. Va tvungen att hälla i extra mjöl c antal gånger för att de skulle bli en riktig deg

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
21 november 2014

Scones"deg" ska vara något ketig. Annars blir det inte önskat resultat.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Linnea
21 oktober 2014

Kan man ta rumstempererad kokosolja istället för smör?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
9 augusti 2014

Det här fungerar inte alls! Kört nu ingrediensrena i en elektrisk visp i en timme. Fortfarande ingen deg.

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av kram <3
18 augusti 2014

istället för att vispa bara tryck och knåda ihop degen så är den klar på 30 sek. Så när du finfördelar smöret så häller du i mjölken och fortsätter knåda :)

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
11 juli 2014

Det var super gott

Tips man kan ha i socker och på toppen

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
13 juli 2014

hur mycket

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av lina
14 maj 2014

Funkar det med flytande margarin?

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av O.o
27 september 2014

Ja!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av SB
13 maj 2014

jag hittar inte ikonen där man kan klicka på att skriva ut enbart receptet utan reklam... ser inte här.... Tacksam för svar!!!!!

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av SB
16 maj 2014

ingen svar från er???? suck...

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av SB
3 juni 2014

Inte intresserad att svara???

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Cecilia
17 juni 2014

Markera texten, kopiera in i ett Word-dokument, skriv ut. Klart!

Ett till life-hack: utropstecken och frågetecken använder man ett åt gången av, tre punkter i följd markerar konstpaus, fler än tre markerar bara galenskap.

Mvh.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av AE OF SWEDEN
17 april 2014

Perfekta som helgfrukost.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
14 april 2014

Blev degiga inuti.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | Nästa »

Första julfikan

Första glöggmyset med hembakade kanelskorpor!

November närmar sig sitt slut och det känns helg rätt att tjuvstarta julen. Små julskorpor med saffran och kanel är perfekta till glöggen!

Många gånger är en liten kaka den allra godaste. Och så kan man ju äta många flera! Till jul passar tunna delikatesskorpor lika bra på kakfatet med de klassiska julkakorna som serverade till en kopp kaffe på maten.
Vi väljer smaker som hör julen till: Spröda och möra saffransskorpor är en klassiker. Typiska mandelskorpor med grovhackad mandel och vanilj passar också bra. Precis som pepparkaksdoftande kanelskorpor med russin!
Eller så bakar du chokladskorpor, kardemummaskorpor eller citronskorpor: Tydliga smaker som inte skäms för sig och som passar bra till glöggens kraftiga kryddor!
Äter du inte upp alla skorpor på en gång håller de sig utmärkt fram till jul. En påse eller vacker glasburk med hembakade skorpor är förresten en perfekt present till värden och en enkel men lyxig julklapp.
Och om du redan känner julstress? Värm lite glögg, ta en skorpa och koppla av! Ännu är det långt till julafton!

 julkakor.se

Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

smakakor.se

Glutenfritt

Baka glutenfritt utan mjölmix!

Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka!

glutenfriarecept.se


Fruktfest

Äppel, päppel... paj!

Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten!

Det är klart att pajen kommer först – vem kan motstå en nygräddad äppelpaj med vaniljsås? Variera och gör smulpaj med havretäcke eller smaksätt med kanel. Har du bråttom men har äppelmos hemma kan du laga äppelpaj av det! Några burkar äppelmos är förresten ett måste i skafferiet – lätt och gott att göra själv. Smaksätt mazariner till söndagsfikat. Eller stek äpplen i ugn och servera med hemgjord vaniljglass, enklare och godare är det svårt att få det!

 smulpaj.se


Lingonsylt

Ett mångsidigt bär Lingonsylt passar till såväl köttbullarna som pannkakorna. En oumbärlig del i svensk matkultur helt enkelt! Plocka, koka, njut.

Grytor

Rotfruktsgryta med korv En kryddig gryta som värmer lika bra helg som vardag.
Prenumerera direkt! Gratis!

Sås

Rhodeislandsås Snygg färg har rhodeislandsåsen som lyfter salladen eller kanske hamburgaren till nya höjder.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...