![]() ![]() Ost- och olivsconesGoda scones med ost och oliver passar både som matig fika och till sallad eller soppa! Du behöver
Gör så här:Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet tillsammans med olivoljan. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken, oliverna och 1 dl av osten och rör ihop till en deg. Rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Strö ut resten av osten på sconesen. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma med smör och ost eller till soppan! ![]() ![]() 13 december 2009
Fantastisk inspirationssajt. Jag älskar scones - och ännu mer nu! ![]() ![]() ![]() 3 februari 2010
det var as gott<3<3 ![]() ![]() ![]() 25 februari 2010
När ska Olivoljan i??? :D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8 februari 2009
villken underbar sida :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 22 februari 2009
Hej, det vore rätt bra att få reda på hur många scones det blir så man vet hur man ska anpassa receptet efter antalt vänner. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
jag använder bara olja i stället smör vid bak. Det är så lätt att bara trycka ned måttet i mjölet så har man en grop som man fyller med olja så mycket som det skall vara.