Ost- och olivsconesGoda scones med ost och oliver passar både som matig fika och till sallad eller soppa! Du behöver
Gör så här:Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet tillsammans med olivoljan. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken, oliverna och 1 dl av osten och rör ihop till en deg. Rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Strö ut resten av osten på sconesen. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma med smör och ost eller till soppan! ![]() Kommentar av
Rebecka, 26
13 december 2009
Fantastisk inspirationssajt. Jag älskar scones - och ännu mer nu! ![]() ![]() Kommentar av
aeln
3 februari 2010
det var as gott<3<3 ![]() ![]() Kommentar av
Nicko
25 februari 2010
När ska Olivoljan i??? :D ![]() ![]() Redaktionens kommentar
![]() Kommentar av
Thomas
8 februari 2009
villken underbar sida :) ![]() ![]() Redaktionens kommentar
![]() Kommentar av
Kanel.
22 februari 2009
Hej, det vore rätt bra att få reda på hur många scones det blir så man vet hur man ska anpassa receptet efter antalt vänner. ![]() ![]() Redaktionens kommentar
|
|
jag använder bara olja i stället smör vid bak. Det är så lätt att bara trycka ned måttet i mjölet så har man en grop som man fyller med olja så mycket som det skall vara.