PepparkakssconesKryddiga scones med lite smak av jul. Passar utmärkt med smör och en bit lagrad ost! Svart te till eller varför inte ett glas glögg? Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blanda mjöl, havregryn, socker, bakpulver, kryddor och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Kavla ut degen centimetertjockt på en mjölad arbetsyta. Ta ut sconesen med pepparkaksform eller med ett glas. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt. Pudra över lite kanel och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Svalna något på galler och servera nygräddade och varma! Kommentar av
T
7 november 2009
Otroligt gott, försmak på julen så här i november, perfekt. Underbart smart idé med pepparkaksformar; vi tog ett stort hjärta och ett runt glas till bröden, mysigt värre;) Hade och tack! Kommentar av
elsa
12 november 2009
supergott med mögelost!!! Svar av éSSET
12 februari 2010
tycker inte jag Svar av the mögelost-hater
8 december 2010
inte jag heller Kommentar av
DM
21 november 2009
Mmmm jättegoda, men 2dl mjölk räckte gott och nog! Kommentar av
Mi
10 juni 2009
Oooh nooooooooooo! Jag råkade ha i en dl salt>.<
Redaktionens kommentar
Lite väl mycket kanske ;)
Svar av Namn/signatur
8 december 2010
jag vet hur dt känns .. jag råkade häva i 2 DECILITER MALEN KRYDDNEJLIKA !! :0 Svar av Julhimmel
3 december 2017
Hur många kryddpåsar köpte du för att få ihop så mycket?! Kommentar av
leija
19 mars 2010
mmm...smaskens!!! Kommentar av
Nettan
17 september 2010
Dessa måste jag verkligen prova... :) Kommentar av
Jessica
25 november 2008
Av någon anledning vaknade jag upp klockan 5 och var klarvaken, så har nyss gjort dessa & de vart jättegoda! :) Svar av
30 november 2009
Vad kul :) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Enkel festmatViltskav till mer än bara grytor!Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag! Kyckling till helgenSmakfylld kycklingFira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia. SöndagsstekEgen rostbiffVisst kan egna köttbullar, biffar eller burgare vara gott. Men glöm inte hur lätt det är att laga helt kött. Har du en vanlig ugnstermometer lagar du egen rostbiff och kryddar precis efter egen smak. Servera ljummen eller kallskuren. Marinera eller låt tillbehören ge smak. Perfekt på buffen! Och mycket godare än färdigköpt. Variera med lammstek som också passar bra som kallskuren. Smaklig mathelg på er! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Ovanligt o-torra scones jämfört med andra jag gjort som blir torra som mandelkubb. Nästa gång tar jag dock i mer kryddor.