Pizzascones

Sugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. Lägg till en skål god sallad och servera en kall öl till - succén är given!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Deg

  • 3 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Fyllning, förslag 1

  • 3 dl riven ost
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl rökt skinka eller smakrik korv
  • 1 tomat
  • svartpeppar
  • oregano
  • basilika

Fyllning, förslag 2

  • 3 dl riven ost
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • svartpeppar
  • oregano
  • basilika

Gör så här:

Blanda alla torrvarorna väl i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 20 centimeter i diameter. Nagga kakorna med en gaffel.

Skär fyllningen i något av förslagen, täck pizzabottnarna med tomatkross, övriga tillbehör och avsluta med ost. Salta och peppra lite lätt.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 14 minuter. Smula lite oregano och basilika över före servering.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Jennie
18 november 2011

Ikväll blir det Tacopizza :).

Kommentar av Roger
3 oktober 2009

Vi hade ingen jäst hemma och hittade detta recept. Jättegoda blev pizzorna! Men varför står det i receptet att man ska avsluta med ost? Om det ska vara pizza ska ju osten ligga mellan tomatkross och övriga tillbehör. Annars blir osten som på en varm macka, ett lock. Det kan i och för sig vara ett missförstånd någonstans... Men annars helt perfekt. Tack!

Svar av Jonas
18 januari 2010

osten får man väl ha hur man vill?

Svar av Karin
8 oktober 2009

Har provat med ost både under och över tomaten, blev inte så stor skillnad, men kanske är större skillnad när det är på pizza?

Kommentar av Hanny
6 september 2009

De var såååå gooooottt

Kommentar av fanny
11 augusti 2009

hoppas det blir gott!

Kommentar av Mickis
25 februari 2010

Blev succé hemma hos mig! Mixtrade lite med fyllningen och lade på skivade svarta oliver och stekta champinjoner innan de gick in i ugnen och toppade med ruccola efter!

Svar av Kickiwest
11 augusti 2010

Bra ide med fyllningen och allra helst ruccolatoppingen!

Kommentar av Pizza-älskarinnan
30 juli 2010

Coolt!

Kommentar av Mumma
16 augusti 2010

Vad gott och enkelt detta låter!!

Måste göra detta någon dag!! =)

Kommentar av Johanna
22 september 2010

guuh, så gott det blev :)


Glassfest!

Hemgjord glass – läcker svalka i sommarvärmen!

Att göra egen glass är lättare än det kanske verkar. Med en enkel glassmaskin gör du hemgjord glass med mer smak än all glass du kan köpa!

Det är en varm sommar i år och få tackar nej till lite svalkande glass. Få saker är lika tacksamma att göra själv som just glass. Du får en helt annan och mycket rikare smak på hemgjord glass och vet dessutom vad du stoppar i den!
Och det är inte så svårt. Knepet för att lyckas är att röra glassen medan den fryser och för det använder du en glassmaskin. Det finns en uppsjö av modeller men har du inte bråttom så räcker en enkel maskin långt.
Glass kan göra på mängder av sätt. Från en enkel och snabb vaniljglass utan ägg till en riktigt krämig och smakrik chokladglass. Eller yoghurtglass, bärglass eller kanske mjölkfri glass?
Det är lätt att experimentera om du väl gjort glass några gånger. Anpassa dej efter vilka bär som är mogna. Kanske blåbärsglass, hallonglass eller en god sorbet på citron eller havtorn? Eller så lyxar du till det med en svalkande saffransglass!
Oavsett vilken din favorit blir så smakar hemgjord glass fantastiskt! Och glöm inte chokladsåsen

 glassrecept.nu

Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

smakakor.se

Fisk i ugn

Äppelfylld lax

Helstekt fisk i ugn är ett gott alternativ till filé. Äppelfylld lax är enkel lyxmat!

helgmenyn.se


Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma.
När du ätit dej mätt på squashsoppa kan du prova att göra en variant med squash och svamp. Att fylla och ugnsbaka squash är en läcker rätt som passar många. Eller använd den istället för aubergin i en klassisk moussaka.
En enkel squashpudding passar både efterrätt eller som lättare kvällsrätt. Servera med frukt och lite vispad grädde!

 efterratter.se


Kladdkakor

Kladdkaka med nötmarängbotten Förnya kladdkaksbaket med en lätt marängbotten med hasselnötter. Vispad grädde är ett måste!

Gratänger

Broccoligratäng En krämig broccoligratäng som smakar och värmer.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...