Pizzascones

Sugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. Lägg till en skål god sallad och servera en kall öl till - succén är given!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Deg

  • 3 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Fyllning, förslag 1

  • 3 dl riven ost
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl rökt skinka eller smakrik korv
  • 1 tomat
  • svartpeppar
  • oregano
  • basilika

Fyllning, förslag 2

  • 3 dl riven ost
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • svartpeppar
  • oregano
  • basilika

Gör så här:

Blanda alla torrvarorna väl i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 20 centimeter i diameter. Nagga kakorna med en gaffel.

Skär fyllningen i något av förslagen, täck pizzabottnarna med tomatkross, övriga tillbehör och avsluta med ost. Salta och peppra lite lätt.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 14 minuter. Smula lite oregano och basilika över före servering.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Jennie
18 november 2011

Ikväll blir det Tacopizza :).

Kommentar av Roger
3 oktober 2009

Vi hade ingen jäst hemma och hittade detta recept. Jättegoda blev pizzorna! Men varför står det i receptet att man ska avsluta med ost? Om det ska vara pizza ska ju osten ligga mellan tomatkross och övriga tillbehör. Annars blir osten som på en varm macka, ett lock. Det kan i och för sig vara ett missförstånd någonstans... Men annars helt perfekt. Tack!

Svar av Jonas
18 januari 2010

osten får man väl ha hur man vill?

Svar av Karin
8 oktober 2009

Har provat med ost både under och över tomaten, blev inte så stor skillnad, men kanske är större skillnad när det är på pizza?

Kommentar av Hanny
6 september 2009

De var såååå gooooottt

Kommentar av fanny
11 augusti 2009

hoppas det blir gott!

Kommentar av Mickis
25 februari 2010

Blev succé hemma hos mig! Mixtrade lite med fyllningen och lade på skivade svarta oliver och stekta champinjoner innan de gick in i ugnen och toppade med ruccola efter!

Svar av Kickiwest
11 augusti 2010

Bra ide med fyllningen och allra helst ruccolatoppingen!

Kommentar av Pizza-älskarinnan
30 juli 2010

Coolt!

Kommentar av Mumma
16 augusti 2010

Vad gott och enkelt detta låter!!

Måste göra detta någon dag!! =)

Kommentar av Johanna
22 september 2010

guuh, så gott det blev :)


Adventsfika

Adventsfika med hembakat

Bjud på klassisk adventsfika till helgen, med mjuka lussebullar och knapriga pepparkakor!

Första adventshelgen är som gjord för fin-fika med vänner eller familj. Ännu har julhetsen inte bitit sig tag och det är för tidigt att börja med det stora julstöket. Istället kan man baka en liten sats bullar eller kakor och njuta av nybakat till glöggen.

Så här inför jul satsar vi på klassiska smaker som vi inte fått på länge: Pepparkakor, lussekatter eller saffranslängd med recept som alltid fungerar. Klassiska pepparkakor eller möra pepparkakor? För den som inte kan bärga sig finns recept för pepparkakshus, kristyr och vita pepparkakor … Men själva passar vi på att adventsfika lite till först!

 julkakor.se

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se

Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

veganrecept.se


Hallon

Hallonår hela året

När man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon?

Hallon är det kanske mest användbara bäret i bakning. Med choklad till hallonkladdkaka eller med lakrits i en marängtårta bidrar de med härlig arom. I skafferiet kan man titta belåtet på rader av flaskor och burkar med hallonsylt och hallonsaft. Halloncurd är väldigt användbar - den passar i rulltårta, tårtor, på glass, till pannkakor eller våfflor. Tyvärr är hållbarheten begränsad men å andra sidan brukar den gå snabbt att äta upp.

 bakatårta.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...