Pizzascones

Sugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. Lägg till en skål god sallad och servera en kall öl till - succén är given!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Deg

  • 3 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Fyllning, förslag 1

  • 3 dl riven ost
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl rökt skinka eller smakrik korv
  • 1 tomat
  • svartpeppar
  • oregano
  • basilika

Fyllning, förslag 2

  • 3 dl riven ost
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • svartpeppar
  • oregano
  • basilika

Gör så här:

Blanda alla torrvarorna väl i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 20 centimeter i diameter. Nagga kakorna med en gaffel.

Skär fyllningen i något av förslagen, täck pizzabottnarna med tomatkross, övriga tillbehör och avsluta med ost. Salta och peppra lite lätt.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 14 minuter. Smula lite oregano och basilika över före servering.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Jennie
18 november 2011

Ikväll blir det Tacopizza :).

Kommentar av Roger
3 oktober 2009

Vi hade ingen jäst hemma och hittade detta recept. Jättegoda blev pizzorna! Men varför står det i receptet att man ska avsluta med ost? Om det ska vara pizza ska ju osten ligga mellan tomatkross och övriga tillbehör. Annars blir osten som på en varm macka, ett lock. Det kan i och för sig vara ett missförstånd någonstans... Men annars helt perfekt. Tack!

Svar av Jonas
18 januari 2010

osten får man väl ha hur man vill?

Svar av Karin
8 oktober 2009

Har provat med ost både under och över tomaten, blev inte så stor skillnad, men kanske är större skillnad när det är på pizza?

Kommentar av Hanny
6 september 2009

De var såååå gooooottt

Kommentar av fanny
11 augusti 2009

hoppas det blir gott!

Kommentar av Mickis
25 februari 2010

Blev succé hemma hos mig! Mixtrade lite med fyllningen och lade på skivade svarta oliver och stekta champinjoner innan de gick in i ugnen och toppade med ruccola efter!

Svar av Kickiwest
11 augusti 2010

Bra ide med fyllningen och allra helst ruccolatoppingen!

Kommentar av Pizza-älskarinnan
30 juli 2010

Coolt!

Kommentar av Mumma
16 augusti 2010

Vad gott och enkelt detta låter!!

Måste göra detta någon dag!! =)

Kommentar av Johanna
22 september 2010

guuh, så gott det blev :)


Julbröd

Hembakat vörtbröd till julbordet

Kryddiga julbröd fyller huset med doften av jul. Baka ett enkelt vörtbröd med vårt nya recept!

Smakrika bröd hör hemma på julbordet och rimmar väl med traditionell julmat. Baka med klassiska kryddor eller gör en modernare variant med julmust som bas. Ett julbröd med pomerans, anis och fänkål passar både grytan och till sillen. Kanske ett rent pomeransbröd om du vill renodla en kryddsmak? Mjuka hålkakor eller havrebröd är snabbakat och går fint till ostarna, sill eller kallskurna pålägg. Bakar du vörtbröd kan du göra ett storbak med vört som ger hela 6 fina limpor eller prova vårt nya snabbrecept på vörtbröd med julmust i degen. Enkelt och gott utan mycket knådande eller förberedelser.

 hembakatbrod.se

Smak av höst

Höstsmaker inför Halloween

Värm upp senhösten med rykande varm äppelglögg! Bjud in till en skönt avslappnad höstfest i helgen.

halloweenrecept.se

Kladdkakor

Kladdigare kakor!

Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut...

kladdkakor.se


Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

En snabbare variant på kombinationen pasta och grönkål är krämig pastasås smaksatt med kryddnejlika och överströdd med hasselnötter som en tjuvstart på julens smaker. Grönkålen passar bra såväl färsk som tillagad. Finns det inte färsk grönkål att få tag på går fryst också bra, även om den inte ger samma färska känsla och tuggmotstånd.

Framåt jul brukar grönkålen, som är viktig till julbordets halländska långkål, säljas på fler ställen. Jul, förresten - kanske får en färsk grönkålssallad göra entré redan nu och följa med som en grön favorit på julbordet?

 lasagne.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...