PizzasconesSugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. Lägg till en skål god sallad och servera en kall öl till - succén är given! Du behöverReceptet är för 4 personer. Deg
Fyllning, förslag 1
Fyllning, förslag 2
Gör så här:Blanda alla torrvarorna väl i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 20 centimeter i diameter. Nagga kakorna med en gaffel. Skär fyllningen i något av förslagen, täck pizzabottnarna med tomatkross, övriga tillbehör och avsluta med ost. Salta och peppra lite lätt. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 14 minuter. Smula lite oregano och basilika över före servering. Kommentar av
Roger
3 oktober 2009
Vi hade ingen jäst hemma och hittade detta recept. Jättegoda blev pizzorna! Men varför står det i receptet att man ska avsluta med ost? Om det ska vara pizza ska ju osten ligga mellan tomatkross och övriga tillbehör. Annars blir osten som på en varm macka, ett lock. Det kan i och för sig vara ett missförstånd någonstans... Men annars helt perfekt. Tack! Svar av Jonas
18 januari 2010
osten får man väl ha hur man vill? Svar av Karin
8 oktober 2009
Har provat med ost både under och över tomaten, blev inte så stor skillnad, men kanske är större skillnad när det är på pizza? Kommentar av
Hanny
6 september 2009
De var såååå gooooottt Kommentar av
fanny
11 augusti 2009
hoppas det blir gott! Kommentar av
Mickis
25 februari 2010
Blev succé hemma hos mig! Mixtrade lite med fyllningen och lade på skivade svarta oliver och stekta champinjoner innan de gick in i ugnen och toppade med ruccola efter! Svar av Kickiwest
11 augusti 2010
Bra ide med fyllningen och allra helst ruccolatoppingen! Kommentar av
Pizza-älskarinnan
30 juli 2010
Coolt! Kommentar av
Mumma
16 augusti 2010
Vad gott och enkelt detta låter!! Måste göra detta någon dag!! =) Kommentar av
Johanna
22 september 2010
guuh, så gott det blev :) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KantarellerSnabblagad svamplycka
Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken. KladdkakorKladdkaka med hallonVariera favoritfikat och sätt smak på kladdisen! Kladdkaka med hallon är enkel lyxfika. BakakakaMera muffins!Muffins är lätt att baka, går fortare att grädda än en stor kaka och är lätta att variera. Dessutom går de enkelt att ta med i utflyktskorgen. Gör muffins i fasta muffinsplåtar, eller välj storlek på pappersformen efter smak. Ett bra tips om du bakar ett nytt recept för första gången är att provgrädda en eller två muffins för att hitta rätt tid och värme. Vad sägs om en nygräddad bananmuffins? Eller en stor chokladmuffins till fikat? Prova ett nygjort recept på grahamsmuffinsmed både hallonsylt och blåbär. Gott med vaniljsås eller glass till... God muffins önskar pepparochsalt.se! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Ikväll blir det Tacopizza :).