PizzasconesSugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. Lägg till en skål god sallad och servera en kall öl till - succén är given! Du behöverReceptet är för 4 personer. Deg
Fyllning, förslag 1
Fyllning, förslag 2
Gör så här:Blanda alla torrvarorna väl i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 20 centimeter i diameter. Nagga kakorna med en gaffel. Skär fyllningen i något av förslagen, täck pizzabottnarna med tomatkross, övriga tillbehör och avsluta med ost. Salta och peppra lite lätt. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 14 minuter. Smula lite oregano och basilika över före servering. Kommentar av
Roger
3 oktober 2009
Vi hade ingen jäst hemma och hittade detta recept. Jättegoda blev pizzorna! Men varför står det i receptet att man ska avsluta med ost? Om det ska vara pizza ska ju osten ligga mellan tomatkross och övriga tillbehör. Annars blir osten som på en varm macka, ett lock. Det kan i och för sig vara ett missförstånd någonstans... Men annars helt perfekt. Tack! Svar av Jonas
18 januari 2010
osten får man väl ha hur man vill? Svar av Karin
8 oktober 2009
Har provat med ost både under och över tomaten, blev inte så stor skillnad, men kanske är större skillnad när det är på pizza? Kommentar av
Hanny
6 september 2009
De var såååå gooooottt Kommentar av
fanny
11 augusti 2009
hoppas det blir gott! Kommentar av
Mickis
25 februari 2010
Blev succé hemma hos mig! Mixtrade lite med fyllningen och lade på skivade svarta oliver och stekta champinjoner innan de gick in i ugnen och toppade med ruccola efter! Svar av Kickiwest
11 augusti 2010
Bra ide med fyllningen och allra helst ruccolatoppingen! Kommentar av
Pizza-älskarinnan
30 juli 2010
Coolt! Kommentar av
Mumma
16 augusti 2010
Vad gott och enkelt detta låter!! Måste göra detta någon dag!! =) Kommentar av
Johanna
22 september 2010
guuh, så gott det blev :) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SconesFruktsconesScones är snabbakat och gott, både som fika och mellanmål. Prova ett nytt recept på små, smakliga fruktscones! GratängreceptGoda gratänger värmerMat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många! MorotskakorKakor som håller i längdenPå de flesta svenska caféer med självaktning kan man beställa morotskaka. Det är inte utan anledning! Rivna morötter gör kakan härligt saftig. Även rödbetor går bra att använda och resultatet blir en färgstark rödbetskaka som är extra god med citronglasyr. Glöm bara inte bort den klassiska, kryddiga morotskakan - det är ett bakverk som håller i längden. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Ikväll blir det Tacopizza :).