![]() ![]() Rågmjölsscones![]() Ett recept på nyttiga scones, inskickat av en läsare. Tack till Emilie! Du behöver
Gör så här:Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela oljan i degen, med fingrarna. Blanda ner mjölken eller filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i två-tre bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 270 grader i cirka 10 minuter. ![]()
![]() 10 augusti 2015
Det går jättebra att göra en vegansk version av det här receptet också och använda soja-/ris-/mandelmjölk istället för vanlig mjölk/filmjölk. Gott recept! ![]() ![]() ![]() ![]() 21 februari 2016
Provade mandelmjölk också. Ingen skillnad. Jag trodde inte de kunde vara så smaklösa och platta som första försöket, men det kunde de. Jag bakar mycket med rågmjöl annars men varför sväller de här inte? ![]() ![]() ![]() 21 januari 2014
Jag gjorde dessa med 1 dl havregryn, 2 dl rågsikt, 1,5 dl grahamsmjöl och hade i russin. Jag bytte även ut oljan till flytande margarin och gräddade på 200 grader i ca 15 minuter (tills de fått fin färg) och de blev jätte goda! :) ![]() ![]() ![]() 10 januari 2014
Nyttiga med en halv deciliter olja? ![]() ![]() ![]() 16 februari 2013
Mättande! ![]() ![]() ![]() 4 december 2012
De här var inte så goda... Väldigt kompakta och smaklösa. ![]() ![]() ![]() 6 januari 2013
använd smör istället för olja och smaksätt med (som nedan) riven morot, nötter eller kanske lite torkad hackad frukt som russin, aprikos, katreinplommon, tranbär etc.. ![]() ![]() ![]() 7 oktober 2012
Andra gången jag gör dessa, rev i en morot denna gången. Ska bli spännande att få smaka resultatet sen :-) ![]() ![]() ![]() 3 augusti 2012
Tack så mycket, kanonrecept! Jag lade i krossade valnötter också, supergott! :) ![]() ![]() ![]() 15 juli 2012
Jag gjorde dessa scones idag. Hade dock inget rågmjöl men blandade vetemjöl, havregryn, 4-kornskross, solrofrön och linfrön så det blev 4,5 dl. Bytte ut hälften av olivoljan till flytande margarin och använde sojamjölk. Dom blev supergoda och känns riktigt nyttiga! ![]() ![]() ![]() 22 juli 2011
Kladdig deg fastnade i händerna, sconesarn vart lite torra småbrända och inte så roliga ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
Någon som har näringsvärde/kaloriinnehåll på dessa? :) Tacksam för svar!!