Scones på filmjölk

Ger mjuka och goda scones!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 75 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Anghelina Herrera
11 juli 2017

<<<<<<<<du är så duktigt!

Kommentar av Maria
24 augusti 2013

Jag brukar ta smaksatt yoghurt istället. Blir lite variation i smaken då. Gillar päron yoghurt eller blåbär. Plus att jag tar havregryn och lite krossade linfrön för att hjälpa magen. ;)

Kommentar av Miranda
28 juni 2013

Hur skriver man ut receptet utan att behöva få med hemsidan, hittar ingen skrivar ikon. Måhända att jag blivit blind :)

Svar av Ellie
26 juli 2013

Bara markera och kopiera texten. Sen klistra in i Word :) done!

Kommentar av Sconesmannen
25 mars 2013

Fungerar jättebra med majsmjöl om man vill göra de glutenfria!

Brukar även byta ut 1 dl av mjölet mot solrosfrön, pumpafrön och linfrön - blir knaprigt och gott.

Kommentar av Baristashopen
13 januari 2013

Jag gör dessa varje helg. Ett hett tips är att använda flytande smör och att ha 5-6dl filmjölk och 8 dl vetemjöl (skippa grahamsmjölet). Try it you'll like it! www.baristashopen.se

Svar av Baristashopen.se
2 februari 2013

4½ dl filmjölk blir bäst. Det blir lite kletigare, men riktigt saftiga och fina scones blir det! Att hälla lite vatten i ugnen ska jag testa nu! spännande!

Kommentar av osignerat
24 november 2012

Skicka in en 1/2dl vatten i ugnen när du stänger luckan

Då får dom en fin knaprig yta mmmm

Svar av Jocke
11 februari 2013

Var då? Alltså var ska vattnet vara? Ska man bara hälla det på ugnsgolvet? Eller är jag dum i huvudet?

Svar av Hanna
14 februari 2013

Japp, på ugnsgolvet!

Svar av Jocke
16 februari 2013

Ok, tack Hanna xD

Kommentar av P+-S
26 augusti 2012

Jag har varken grahamsmjöl eller havregryn, funkar det att ersätta allt mjöl med vetemjöl?

Redaktionens kommentar
Det ska nog gå bra. Prova kanske får du öka mängden mjöl lite.
Kommentar av Lena
11 maj 2012

Vilket bra recept!

Jag bytte grahamsmjölet mot havregryn, och tog flytande margarin. Perfekta scones!

Kommentar av Theadora
8 februari 2012

Den här recepten är verkligen något att rekomendera, jätte goda & mjuka!

Kommentar av Martine
21 januari 2012

lördag morgon är bakning av super goda scones. Sonen dock tyckte dem smakade inte så goda som ICA paket scones.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

glutenfriarecept.se

Bakakaka

Kex till osten

Riktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten!

bakakaka.se


lyxspagetti

4 X Carbonara!

Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara!

Vi älskar pasta! En riktigt klassisk carbonara hänger på ingredienserna. Välj din favoritspagetti, en god skinka eller bacon och fin parmesanost. Vi lovar att middan blir lyckad! Elegant och kryddigt blir carbonara med chorizo och ruccola. Och vill du göra det lätt en vardag är enkla carbonaran med skinka fint! Eller så lagar du oststinn pasta carbonara med färskost och basilika. Helt rätt till helgen!

 pastarecept.nu


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...