Scones på filmjölk

Ger mjuka och goda scones!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 75 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Anghelina Herrera
11 juli 2017

<<<<<<<<du är så duktigt!

Kommentar av Maria
24 augusti 2013

Jag brukar ta smaksatt yoghurt istället. Blir lite variation i smaken då. Gillar päron yoghurt eller blåbär. Plus att jag tar havregryn och lite krossade linfrön för att hjälpa magen. ;)

Kommentar av Miranda
28 juni 2013

Hur skriver man ut receptet utan att behöva få med hemsidan, hittar ingen skrivar ikon. Måhända att jag blivit blind :)

Svar av Ellie
26 juli 2013

Bara markera och kopiera texten. Sen klistra in i Word :) done!

Kommentar av Sconesmannen
25 mars 2013

Fungerar jättebra med majsmjöl om man vill göra de glutenfria!

Brukar även byta ut 1 dl av mjölet mot solrosfrön, pumpafrön och linfrön - blir knaprigt och gott.

Kommentar av Baristashopen
13 januari 2013

Jag gör dessa varje helg. Ett hett tips är att använda flytande smör och att ha 5-6dl filmjölk och 8 dl vetemjöl (skippa grahamsmjölet). Try it you'll like it! www.baristashopen.se

Svar av Baristashopen.se
2 februari 2013

4½ dl filmjölk blir bäst. Det blir lite kletigare, men riktigt saftiga och fina scones blir det! Att hälla lite vatten i ugnen ska jag testa nu! spännande!

Kommentar av osignerat
24 november 2012

Skicka in en 1/2dl vatten i ugnen när du stänger luckan

Då får dom en fin knaprig yta mmmm

Svar av Jocke
11 februari 2013

Var då? Alltså var ska vattnet vara? Ska man bara hälla det på ugnsgolvet? Eller är jag dum i huvudet?

Svar av Hanna
14 februari 2013

Japp, på ugnsgolvet!

Svar av Jocke
16 februari 2013

Ok, tack Hanna xD

Kommentar av P+-S
26 augusti 2012

Jag har varken grahamsmjöl eller havregryn, funkar det att ersätta allt mjöl med vetemjöl?

Redaktionens kommentar
Det ska nog gå bra. Prova kanske får du öka mängden mjöl lite.
Kommentar av Lena
11 maj 2012

Vilket bra recept!

Jag bytte grahamsmjölet mot havregryn, och tog flytande margarin. Perfekta scones!

Kommentar av Theadora
8 februari 2012

Den här recepten är verkligen något att rekomendera, jätte goda & mjuka!

Kommentar av Martine
21 januari 2012

lördag morgon är bakning av super goda scones. Sonen dock tyckte dem smakade inte så goda som ICA paket scones.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Vegetariska grytor och soppor

Vinterns sista långkok

Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!

veganrecept.se

Gröt

Dagens viktigaste mål

Starta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk?

gröt.com


Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

Spröda och frestande väcker småkakor såväl minnen som begär. Ett helt kakfat fyllt med drömmar är självklart en dröm! För många av oss var chokladbollar kanske det första vi bakade helt på egen hand.

Choklad, vanilj och citron är några favoritsmaksättningar på småkakor. Klassiker som schackrutor eller nya sorter som citron- och mandelkakor, båda går garanterat hem! Prova egna chokladbröd som är något helt annat än färdigköpta i plastask. Ha en skön stund i köket!

 smakakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...