![]() ![]() Scones på filmjölkGer mjuka och goda scones! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma! ![]() ![]() 24 augusti 2013
Jag brukar ta smaksatt yoghurt istället. Blir lite variation i smaken då. Gillar päron yoghurt eller blåbär. Plus att jag tar havregryn och lite krossade linfrön för att hjälpa magen. ;) ![]() ![]() ![]() 28 juni 2013
Hur skriver man ut receptet utan att behöva få med hemsidan, hittar ingen skrivar ikon. Måhända att jag blivit blind :) ![]() ![]() ![]() 26 juli 2013
Bara markera och kopiera texten. Sen klistra in i Word :) done! ![]() ![]() ![]() 25 mars 2013
Fungerar jättebra med majsmjöl om man vill göra de glutenfria! Brukar även byta ut 1 dl av mjölet mot solrosfrön, pumpafrön och linfrön - blir knaprigt och gott. ![]() ![]() ![]() 13 januari 2013
Jag gör dessa varje helg. Ett hett tips är att använda flytande smör och att ha 5-6dl filmjölk och 8 dl vetemjöl (skippa grahamsmjölet). Try it you'll like it! www.baristashopen.se ![]() ![]() ![]() 2 februari 2013
4½ dl filmjölk blir bäst. Det blir lite kletigare, men riktigt saftiga och fina scones blir det! Att hälla lite vatten i ugnen ska jag testa nu! spännande! ![]() ![]() ![]() 24 november 2012
Skicka in en 1/2dl vatten i ugnen när du stänger luckan Då får dom en fin knaprig yta mmmm ![]() ![]() ![]() 11 februari 2013
Var då? Alltså var ska vattnet vara? Ska man bara hälla det på ugnsgolvet? Eller är jag dum i huvudet? ![]() ![]() 14 februari 2013
Japp, på ugnsgolvet! ![]() ![]() 16 februari 2013
Ok, tack Hanna xD ![]() ![]() ![]() 26 augusti 2012
Jag har varken grahamsmjöl eller havregryn, funkar det att ersätta allt mjöl med vetemjöl? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 11 maj 2012
Vilket bra recept! Jag bytte grahamsmjölet mot havregryn, och tog flytande margarin. Perfekta scones! ![]() ![]() ![]() 8 februari 2012
Den här recepten är verkligen något att rekomendera, jätte goda & mjuka! ![]() ![]() ![]() 21 januari 2012
lördag morgon är bakning av super goda scones. Sonen dock tyckte dem smakade inte så goda som ICA paket scones. ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
<<<<<<<<du är så duktigt!