Scones på filmjölk

Ger mjuka och goda scones!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 75 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Anghelina Herrera
11 juli 2017

<<<<<<<<du är så duktigt!

Kommentar av Maria
24 augusti 2013

Jag brukar ta smaksatt yoghurt istället. Blir lite variation i smaken då. Gillar päron yoghurt eller blåbär. Plus att jag tar havregryn och lite krossade linfrön för att hjälpa magen. ;)

Kommentar av Miranda
28 juni 2013

Hur skriver man ut receptet utan att behöva få med hemsidan, hittar ingen skrivar ikon. Måhända att jag blivit blind :)

Svar av Ellie
26 juli 2013

Bara markera och kopiera texten. Sen klistra in i Word :) done!

Kommentar av Sconesmannen
25 mars 2013

Fungerar jättebra med majsmjöl om man vill göra de glutenfria!

Brukar även byta ut 1 dl av mjölet mot solrosfrön, pumpafrön och linfrön - blir knaprigt och gott.

Kommentar av Baristashopen
13 januari 2013

Jag gör dessa varje helg. Ett hett tips är att använda flytande smör och att ha 5-6dl filmjölk och 8 dl vetemjöl (skippa grahamsmjölet). Try it you'll like it! www.baristashopen.se

Svar av Baristashopen.se
2 februari 2013

4½ dl filmjölk blir bäst. Det blir lite kletigare, men riktigt saftiga och fina scones blir det! Att hälla lite vatten i ugnen ska jag testa nu! spännande!

Kommentar av osignerat
24 november 2012

Skicka in en 1/2dl vatten i ugnen när du stänger luckan

Då får dom en fin knaprig yta mmmm

Svar av Jocke
11 februari 2013

Var då? Alltså var ska vattnet vara? Ska man bara hälla det på ugnsgolvet? Eller är jag dum i huvudet?

Svar av Hanna
14 februari 2013

Japp, på ugnsgolvet!

Svar av Jocke
16 februari 2013

Ok, tack Hanna xD

Kommentar av P+-S
26 augusti 2012

Jag har varken grahamsmjöl eller havregryn, funkar det att ersätta allt mjöl med vetemjöl?

Redaktionens kommentar
Det ska nog gå bra. Prova kanske får du öka mängden mjöl lite.
Kommentar av Lena
11 maj 2012

Vilket bra recept!

Jag bytte grahamsmjölet mot havregryn, och tog flytande margarin. Perfekta scones!

Kommentar av Theadora
8 februari 2012

Den här recepten är verkligen något att rekomendera, jätte goda & mjuka!

Kommentar av Martine
21 januari 2012

lördag morgon är bakning av super goda scones. Sonen dock tyckte dem smakade inte så goda som ICA paket scones.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

pastarecept.nu

Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

bakakaka.se


Hallon

Hallonår hela året

När man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon?

Hallon är det kanske mest användbara bäret i bakning. Med choklad till hallonkladdkaka eller med lakrits i en marängtårta bidrar de med härlig arom. I skafferiet kan man titta belåtet på rader av flaskor och burkar med hallonsylt och hallonsaft. Halloncurd är väldigt användbar - den passar i rulltårta, tårtor, på glass, till pannkakor eller våfflor. Tyvärr är hållbarheten begränsad men å andra sidan brukar den gå snabbt att äta upp.

 bakatårta.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...