![]() ![]() Bruna sconesEtt 50-talsrecept som håller fint även i dag! Lite grövre mjöl och lite mindre fett än vanligt. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Arbeta in det kalla smöret till en grynig massa. Blanda i mjölken och knäda hastigt ihop till en deg. Dela i två delar och forma till två runda kakor, en centimeter tjocka. Skär korsvis i fyra bitar och nagga med gaffel. Lägg på smord plåt eller bakplåtspapper och baka av i 250 grader i cirka 10 minuter. ![]() ![]() 6 augusti 2012
Gjorde dessa med bara grahamsmjöl..otroligt gott o krispigt! Älskar dem, men hur många kalorier kan dessa innehålla?:) ![]() ![]() ![]() 1 augusti 2011
Helt awesome, ska nog prova det! ![]() ![]() ![]() 13 februari 2011
Kan man ta youghurt eller fil istället för mjölk? ![]() ![]() ![]() 4 oktober 2009
mmm.... ![]() ![]() ![]() 17 november 2009
fungerar väldigt dåligt om man inte tillsätter ca dubbelt så mycket mjöl! ![]() ![]() ![]() 7 augusti 2010
Oerhört goda! Jag och min sambo har gjort det till en tradition att äta brunch på lördagarna och dessa scones är en av våra favoriter =) Vi har inte ändrat något i receptet förutom att man kanske slänger i lite extra mjöl då och då. Jag ersätter alla mjölkprodukter med laktosfria produkter, men det lär knappast förändra smaken. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Hej,
Hur får du 285 g mjöl att bli en "grynig massa" med hjälp av 20 g smör? Säkert att det inte ska vara 120 g? Jag la nog i minst det dubbla men sedan löste ju mjölken problemet. Använde siktat Dinkel, frasigt och gott.