Bruna scones

Ett 50-talsrecept som håller fint även i dag! Lite grövre mjöl och lite mindre fett än vanligt.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 dl mjölk
  • 20 g smör
  • 150 g grahamsmjöl
  • 135 g vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk socker

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Arbeta in det kalla smöret till en grynig massa.

Blanda i mjölken och knäda hastigt ihop till en deg.

Dela i två delar och forma till två runda kakor, en centimeter tjocka. Skär korsvis i fyra bitar och nagga med gaffel.

Lägg på smord plåt eller bakplåtspapper och baka av i 250 grader i cirka 10 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Pehr L
1 mars 2016

Hej,

Hur får du 285 g mjöl att bli en "grynig massa" med hjälp av 20 g smör? Säkert att det inte ska vara 120 g? Jag la nog i minst det dubbla men sedan löste ju mjölken problemet. Använde siktat Dinkel, frasigt och gott.

Kommentar av sconesälskaren
6 augusti 2012

Gjorde dessa med bara grahamsmjöl..otroligt gott o krispigt!

Älskar dem, men hur många kalorier kan dessa innehålla?:)

Kommentar av Bakaren
1 augusti 2011

Helt awesome, ska nog prova det!

Kommentar av LillaMy
13 februari 2011

Kan man ta youghurt eller fil istället för mjölk?

Kommentar av aramia
4 oktober 2009

mmm....

Kommentar av ade
17 november 2009

fungerar väldigt dåligt om man inte tillsätter ca dubbelt så mycket mjöl!

Kommentar av tanya
7 augusti 2010

Oerhört goda! Jag och min sambo har gjort det till en tradition att äta brunch på lördagarna och dessa scones är en av våra favoriter =)

Vi har inte ändrat något i receptet förutom att man kanske slänger i lite extra mjöl då och då. Jag ersätter alla mjölkprodukter med laktosfria produkter, men det lär knappast förändra smaken.


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Lasagne

Smakfull pasta

En ångande lasagne höjer värmen och ger helgkänsla! Gör en god klassiker eller hitta en ny favorit.

lasagne.nu

Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

glutenfriarecept.se


Scones

Pepparkaka

Scones är mer än ett snabbakat fikabröd. Prova pepparkaksscones!

Scones uppskattas av de flesta! Nybakade, med smör och marmelad är de oslagbara till eftermiddagsteet.

Prova ett nytt recept på pepparkaksscones som värmande höstfika! Sconesen får en härligt kryddig smak som passar utmärkt till exempel serverade med smör och lagrad hårdost. Eller prova pepparkaksscones med lite skivad ädelost, mascarpone (eller annan färskost) och en klick blåbärssylt - en läcker kombination!

Svart te eller varm glögg smakar fint till och helgen kan börja!

 scones.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...