Färdig mix med torrmjölkspulver?

Jag funderar på att göra egen sconesmix, dvs mäta upp alla torra ingredienser, lägga i plastbukar för att sedan bara ta fram och blanda med smör och fil. En tanka har varit att blanda torrmjölkspulver i mjölblandningen så att det bara är att tillsätta smör och vatten när det är dags att baka (smör har jag alltid i frysen men mjölk/fil/yoghurt är det inte alltid det finns i mitt kylskåp.

Vad tror du om det? Det blir ju ganska magert, jämfört med fil, kanske det blir bäst att öka på smörmängden?

- Brittis

Vilken bra idé för trötta morgnar! Det kanske jag också skulle ta och prova? Torrmjölkspulver i scones har jag aldrig provat men en annan idé är att använda mjölk som fryses i portioner (exempelvis avklippta mjölkpaket). Vad tror du? Eller är det någon läsare som har ett bra förslag eller har provat torrmjölkspulver?



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Brittis
28 september 2024

Jag har nu testat att göra egen sconesmix flera gånger, jag gör den numera varje gång vi åker till Spanien så vi får nybakat till frukost någon gång i veckan. Jag använder Zeinas recept, (Perfekta scones - Zeinas Kitchen ) gör ½ sats i varje påse. Till en halv sats tar jag 0,5 dl mjölkpulver, till 2 dl vatten. Jag delar upp smör i 50 grams bitar som jag fryser, lägger i en kylväska och stoppar i frysfacket när vi kommer fram. Har också testat med olika smaksättningar, hackade nötter, saffran eller frön. Det är trevligt med lite variation. Det går alldeles utmärkt att använda mjölk eller yoghurt istället för vatten, mjölkpulvret påverkar då varken smaken eller konsistensen




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

hembakatbrod.se

Pannkakor

Nyttig plockmat

Laga någonting nyttigt till helgen! Vad sägs om pannkakor?

pannkakor.se


Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

Lasagne är en älskad rätt för många. Lätt att laga så det räcker till många och enkel att göra i förväg. Perfekt både som fredagsmiddag och i lunchlådan...

En lasagne måste inte innehålla kött för att smaka bra. Gör en god vegetarisk lasagne med parmesanost. Eller prova en variant på lasagne med keso. Vill du hellre äta helt veganskt, utan mjölkprodukter och kött, ska du prova spanatlasagne! God, varm och grön måltid!

 lasagne.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...