Färdig mix med torrmjölkspulver?

Jag funderar på att göra egen sconesmix, dvs mäta upp alla torra ingredienser, lägga i plastbukar för att sedan bara ta fram och blanda med smör och fil. En tanka har varit att blanda torrmjölkspulver i mjölblandningen så att det bara är att tillsätta smör och vatten när det är dags att baka (smör har jag alltid i frysen men mjölk/fil/yoghurt är det inte alltid det finns i mitt kylskåp.

Vad tror du om det? Det blir ju ganska magert, jämfört med fil, kanske det blir bäst att öka på smörmängden?

- Brittis

Vilken bra idé för trötta morgnar! Det kanske jag också skulle ta och prova? Torrmjölkspulver i scones har jag aldrig provat men en annan idé är att använda mjölk som fryses i portioner (exempelvis avklippta mjölkpaket). Vad tror du? Eller är det någon läsare som har ett bra förslag eller har provat torrmjölkspulver?



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Brittis
28 september 2024

Jag har nu testat att göra egen sconesmix flera gånger, jag gör den numera varje gång vi åker till Spanien så vi får nybakat till frukost någon gång i veckan. Jag använder Zeinas recept, (Perfekta scones - Zeinas Kitchen ) gör ½ sats i varje påse. Till en halv sats tar jag 0,5 dl mjölkpulver, till 2 dl vatten. Jag delar upp smör i 50 grams bitar som jag fryser, lägger i en kylväska och stoppar i frysfacket när vi kommer fram. Har också testat med olika smaksättningar, hackade nötter, saffran eller frön. Det är trevligt med lite variation. Det går alldeles utmärkt att använda mjölk eller yoghurt istället för vatten, mjölkpulvret påverkar då varken smaken eller konsistensen




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Mors dag

Klassiska kakor till Mors dag

På söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm.

bakakaka.se

Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

smakakor.se


Lussekatter

Lussekatter och andra saffransbröd

Saftiga lussekatter till Lucia vill väl alla ha? Svaret är att baka lussekatter med kesella, säger vissa...

Vare sig man bakar vanliga lussekatter med enbart smör eller varianten med kesella gäller det att knåda degen och låta dem jäsa ordentligt för ett bra resultat. Att variera genom att baka i olika former är roligt - det finns massor av idéer att hämta från gamla förebilder: kusar, prästens hår och solvagnar är bara några. Tänk bara på att lägga ungefär jämnstora bullar på samma plåt, så de blir färdiga samtidigt!
Saffran är en fantastisk smaksättare värd sin vikt i guld. En riktigt rejäl butterkaka med saffran, fylld med glöggkokta russin och torkade aprikoser blir maffig fika till julbordet eller kaffebrickan vid Luciafirandet!

 julkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...