Tillbehör till scones?

Hej,

Jag undrar vilka tillbehör man brukar ha till scones? Förutom marmelad och ost...

Tack

- Anna

Smör, mjukostar (typ philadelphiaost) krämiga ädelostar, honung, kallskuret (typ salami, lufttorkad skinka), chokladkräm, nötkräm... ja listan blir lätt lång!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
20 oktober 2019

honung

Kommentar av Bara brittiskt
8 december 2014

Såklart det ska vara clotted cream!

Kommentar av osignerat
30 oktober 2014

DEt ska naturligtvis finnas clotted cream till scones

Kommentar av Tuss
18 november 2012

phiadelphia ost och björnbärs marmelad.mums!

Kommentar av Trollcafeet
16 november 2012

Marmite är ett måste på nybakade scones. Annars blir det inte brittiskt på riktigt.

Kommentar av Maja
19 maj 2012

Vi ska ha jordgubbar på våra scones. Är det gott??

Kommentar av Renate
14 april 2011

Brukar lægga ost, egg, bacon å sallad :-) Inte så nyttigt, men godt e det :-)

Kommentar av Ellen.
2 april 2011

Jag älskar att ha nöt creme på .c:

Svar av Namn/signatur
5 april 2011

särstavning...

Svar av Namn/signatur
14 april 2011

Det heter särskrivning ;o)

Kommentar av Maria
12 mars 2011

Clotted cream och sylt ska det vara till scones

Kommentar av osignerat
11 december 2010

Grädde och sylt kan man även ha.

Det vet jag att dom i England brukar ha.

Jätte gott blir det... :)

Svar av Namn/signatur
18 september 2011

oj ovanligt,måste prova!:)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se

Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

risotto.nu


Frukostbullar

Mjuka gifflar

Nybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje!

Nybakat bröd ger morgonen guldkant. Och det är inte svårt att lyckas med bullbaket, oftast krävs bara lite tid och noggrannhet.

Att inte ta för mycket mjöl och att knåda och jäsa degen ordentligt är ofta vägen till fina frukostbröd.

Prova ett nytt recept på mjuka vetegifflar! De smakar fantastiskt nygräddade, med smör och marmelad - eller tillsammans med favoritosten.

Mjölken gör gifflarna mjuka, och den lite söta smaken passar utmärkt både till kaffe, te eller ungarnas chokladmjölk.

Ett tips för en smaklig morgon!

 frukostbullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...