Hur lyckas jag med mina scones?

Älskar scones men hittills aldrig lyckats. Mina scones får dels en stenhård yta och är inte klara inuti. Dessutom så jäser de inte upp. Har testat många olika recept men dessa 3 problem har aldrig lösts. Gillar när det är både filmjölk och lite keso i. Uppskattar när de är stora. Har varmluftsugn och har testat allt mellan 200 och 230 grader. Vad ska jag göra?

- Amanda

Hej!

Varför det inte riktigt lyckas är svårt att säga, men det finns några saker att tänka på. Keso kan inte ersätta vätskan, mer än möjligen en mindre del av den. Kanske ska du prova att inte använda varmluftsfunktionen på ugnen utan köra dina scones i 250 grader istället? Gör du dina scones större än receptet anger bör du sänka ugnsvärmen något. Kolla undersidan för att se att de är färdiga - den ska hålla samman och inte svikta. Tänk också på att degen ska hanteras så lite som möjligt innan den bakas ut. Vätskan rörs ner och sedan arbetas degen bara precis så att den håller ihop.

Hoppas att dessa tips kan vara till hjälp!



Recept och foto: Peppar och salt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Honung

Honung sätter smak

Jämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor!

frukostbullar.se

Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

salladsrecept.se


Frukostbullar

Frallor för alla

Med våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske?

De flesta blir alldeles knäsvaga av doften av nybakat. Även om man är oerfaren i köket lyckas man lätt med frukostbullar. Vissa tar mer tid, andra går snabbare att baka. Frallor är mycket enkla att baka, men det är faktiskt frukostbullar gjorda på surdeg också! Kanske är receptet på enkelt surdegsbröd något för den som inte är så varm i förklädet? En riktig klassiker är morotsbullar som blir saftiga av rivna morötter och smakar lika bra till den värmande soppa vi så väl behöver, som till frukost.

 frukostbullar.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...