Grova scones

Linfrön, solrosfrön och havregryn gör dessa scones till riktiga vardagshjältar att lysa upp en trist tidagsmorgon med. Servera gärna med honung!

Du behöver

  • 50 g smör
  • 50 g rapsolja (1/2 dl)
  • 300 g rågsikt (5 dl)
  • 80 g havregryn (2 dl)
  • 2 msk linfrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 msk honung
  • 2 dl mjölk eller filmjölk

Gör så här:

Skär smöret i tärningar. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smör, rapsolja och honung. Finfördela fettet och tillsätt därefter mjölken. Rör hastigt samman till en deg. Kavla ut till cirka 1 1/2-2 cm tjocklek. Ta ut rundlar med hjälp av ett glas eller en form. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 225-250 graders ugnsvärme i cirka 15 minuter. Servera genast, gärna med smör och honung.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Ann-Sofie
13 januari 2014

Mycket gott.

Andra testetbaket blev utan honung och lite extra smör istället, passar mig mer. Ost på och man är i himlen


Spökkakor

Halloween – skrämande gott till helgen!

Ju fler skrämmande goda kakor, desto mysigare blir festen! Baka halloweenspöken, fladdermöss eller blodrödamuffins åt alla busungar!

Halloween har på några år blivit en självklarhet också i Sverige. Vem vill inte fira en högtid så fylld av godsaker att det är skrämmande?! Och vi på pepparochsalt.se tycker att det blir klart otäckare ju fler läskiga kakor du dukar fram.
En riktigt god pumpapaj eller ruggigt mumsig halloweencheesecake är en bra början. Satsa sedan på många, små kakor och bakelser så får du snabbt ihop en riktig spökbuffé!
Eller vad sägs om bleka fladdermuskakor, halloween-spöken med vaniljsmak eller otäcka ögon-klubbor med vit choklad? Lägg sedan till några brustna (kak-) hjärtan, ett gäng marsipanmonster och några blodröda halloweenmuffins… Den som inte är lagom livrädd efter det är skrämmande trist och får inte komma på kalaset!
Vi säger självklart ”godis!” om någon frågar! Otäckt trevlig helg!

 halloweenrecept.se

Gott till utflykten!

Sportlovsdags

Nu är det dags för sportlov! Den som rör på sig behöver fylla på med energi, varför inte med hembakade bars laddade med solrosfrön, russin och kokos?

utflyktsmat.se

Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

smulpaj.se


Bakabullar

Äppelbullar

Ingenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder!

Bullbak är en garanterad myshöjar i köket. Doften är en magnet för att fikasugna. Visst är nygräddare kanelbullar fantastiskt gott. Men vill du ha omväxling går det att baka läckra vaniljbullar, mjuka chokladbullar, goda nougatsnurror eller blåbärsbullar. Själva slår vi ett slag för nygräddade äppelbullar. Perfekt till kaffet, oavsett när du dricker det!

 bakabullar.se


Lingonsylt

Ett mångsidigt bär Lingonsylt passar till såväl köttbullarna som pannkakorna. En oumbärlig del i svensk matkultur helt enkelt! Plocka, koka, njut.

Chokladkakor

Tjusiga cookies Uppgradera dina chocolate chip cookies till finfika med cacao nibs och muscovadosocker!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...