Grova scones

Linfrön, solrosfrön och havregryn gör dessa scones till riktiga vardagshjältar att lysa upp en trist tidagsmorgon med. Servera gärna med honung!

Du behöver

  • 50 g smör
  • 50 g rapsolja (1/2 dl)
  • 300 g rågsikt (5 dl)
  • 80 g havregryn (2 dl)
  • 2 msk linfrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 msk honung
  • 2 dl mjölk eller filmjölk

Gör så här:

Skär smöret i tärningar. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smör, rapsolja och honung. Finfördela fettet och tillsätt därefter mjölken. Rör hastigt samman till en deg. Kavla ut till cirka 1 1/2-2 cm tjocklek. Ta ut rundlar med hjälp av ett glas eller en form. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 225-250 graders ugnsvärme i cirka 15 minuter. Servera genast, gärna med smör och honung.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Eva
10 december 2014

Alldeles för salt :S

Kommentar av Ann-Sofie
13 januari 2014

Mycket gott.

Andra testetbaket blev utan honung och lite extra smör istället, passar mig mer. Ost på och man är i himlen


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Lasagne

Färskost sätter smak på lasagnen!

Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon!

lasagne.nu

Kladdkakor

Kladdkaka med hallon

Variera favoritfikat och sätt smak på kladdisen! Kladdkaka med hallon är enkel lyxfika.

kladdkakor.se


Brödrecept

Mera matbröd!

Vi är många som äter mycket bröd, så varför inte välja gott bröd? Baka ett syrat fullkornsbröd!

Pepparochsalt älskar bra matbröd, samtidigt som vi är säkra på att bra bröd inte måste vara svårt att lyckas med. Prova några nya brödrecept. Kanske ett gott syrat fullkornsbröd som inte bara är gott utan dessutom nyttigt och fullt med fibrer?

Eller baka en annan favorit bland bröden, dinkelbröd. Dinkel, vetesorten som stått sig genom tiden och ger underbart smakrika bröd, är allt annat än svårbakad.

Känns brödbaket som ett måste? Prova ett enkelt grahamsbröd så slipper du krångla till det!

 hembakatbrod.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...