Ostscones

Ost är ett självklart pålägg på scones! Här är ett recept med ost även i degen.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk eller filmjölk
  • 75 g smör
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver, riven ost och salt i en bunke. Spara en matsked av osten. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter.

Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel och strö över lite riven ost.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter. Servera nygräddade med smör och apelsinmarmelad!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av mandi
17 april 2012

Underbart gott med sådär lyxigt mycket smör och marmelad, mmmmm ♡

Kommentar av Mums!
28 maj 2011

Kan man göra dem med Västebottenost tror ni?

Svar av M
7 augusti 2011

Det är klart! En lagrad ost som ex en Västerbotten smakar mer än en som inte lagrats länge, och ju fetare osten är desto bättre smälter den.

Kommentar av Majken
15 februari 2011

Mhm that's what Im talking about... Jätte smariga

Kommentar av nilu
18 oktober 2009

i´m doing it!

Kitchen, here i come!

Kommentar av osignerat
18 oktober 2009

me too.fast bara med vanligt mjöl, o lite parmesan istället. mmm

Kommentar av Vanessa
1 november 2009

Mums, dom blev så goda. Jag är så glad, fick till det =)

Kommentar av super förvirrad
17 juli 2009

det var ett otroligt upplyftande recept.

jag känner hur kreativiten måste ha översvämmats.

kort sagt gennialiskt

Kommentar av Melda
30 maj 2009

Det är jättegott

Kommentar av McMalla
27 december 2009

Det här lät gott det ska jag prova baka nu.

Kommentar av pira
7 januari 2010

mmm gott

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

fisksoppa.se

Brownies

Lyxiga brownies

Vilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten!

browniesrecept.se


Laga mer fisk!

Mat med gott rykte

Inte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter!

Fisk kan tillagas på många sätt. Barnens favorit, fiskpinnar, skäms inte för sig på vuxenmiddagen när du gör dem själv. Både nyttigare och vackrare! Eller slå till på att bjuda på hel röding i ugn med en god sås och kokt potatis.

Husmansfavoriten laxpudding visar att fiskrätter inte behöver vara svåra att laga för att smaka bra. Fisk har, kort sagt, ett välförtjänt gott rykte!

 fiskrecept.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...