Ostscones

Ost är ett självklart pålägg på scones! Här är ett recept med ost även i degen.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk eller filmjölk
  • 75 g smör
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver, riven ost och salt i en bunke. Spara en matsked av osten. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter.

Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel och strö över lite riven ost.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter. Servera nygräddade med smör och apelsinmarmelad!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av mandi
17 april 2012

Underbart gott med sådär lyxigt mycket smör och marmelad, mmmmm ♡

Kommentar av Mums!
28 maj 2011

Kan man göra dem med Västebottenost tror ni?

Svar av M
7 augusti 2011

Det är klart! En lagrad ost som ex en Västerbotten smakar mer än en som inte lagrats länge, och ju fetare osten är desto bättre smälter den.

Kommentar av Majken
15 februari 2011

Mhm that's what Im talking about... Jätte smariga

Kommentar av nilu
18 oktober 2009

i´m doing it!

Kitchen, here i come!

Kommentar av osignerat
18 oktober 2009

me too.fast bara med vanligt mjöl, o lite parmesan istället. mmm

Kommentar av Vanessa
1 november 2009

Mums, dom blev så goda. Jag är så glad, fick till det =)

Kommentar av super förvirrad
17 juli 2009

det var ett otroligt upplyftande recept.

jag känner hur kreativiten måste ha översvämmats.

kort sagt gennialiskt

Kommentar av Melda
30 maj 2009

Det är jättegott

Kommentar av McMalla
27 december 2009

Det här lät gott det ska jag prova baka nu.

Kommentar av pira
7 januari 2010

mmm gott

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Kladdkakor

Krispigt

Varför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar!

kladdkakor.se

Lättlagat

Snabbmat

Snabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid.

omelettrecept.se


Småkakor

Lättbakat för alla

Baka kaka med barnen eller vill du bara ha en lättbakad och god kaka?

Vill du baka enkelt eller låta barnen sköta kakbaket finns flera bra småkakor som passar fint att börja med. Goda kolakakor har få ingredienser och går lätt att lyckas med. En sats goda syltkakor eller finska pinnar är också bra startkakor som inte behöver skämmas för sig på kakfatet. Eller gör goda havreflarn. Två flarn med glass och lite sylt i mellan gör succé som enkla bakelser till efterrätten!

 bakakaka.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...