OstsconesOst är ett självklart pålägg på scones! Här är ett recept med ost även i degen. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blanda mjöl, bakpulver, riven ost och salt i en bunke. Spara en matsked av osten. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel och strö över lite riven ost. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter. Servera nygräddade med smör och apelsinmarmelad! Kommentar av
mandi
17 april 2012
Underbart gott med sådär lyxigt mycket smör och marmelad, mmmmm ♡ Kommentar av
Mums!
28 maj 2011
Kan man göra dem med Västebottenost tror ni? Svar av M
7 augusti 2011
Det är klart! En lagrad ost som ex en Västerbotten smakar mer än en som inte lagrats länge, och ju fetare osten är desto bättre smälter den. Kommentar av
Majken
15 februari 2011
Mhm that's what Im talking about... Jätte smariga Kommentar av
nilu
18 oktober 2009
i´m doing it! Kitchen, here i come! Kommentar av
osignerat
18 oktober 2009
me too.fast bara med vanligt mjöl, o lite parmesan istället. mmm Kommentar av
Vanessa
1 november 2009
Mums, dom blev så goda. Jag är så glad, fick till det =) Kommentar av
super förvirrad
17 juli 2009
det var ett otroligt upplyftande recept. jag känner hur kreativiten måste ha översvämmats. kort sagt gennialiskt Kommentar av
Melda
30 maj 2009
Det är jättegott Kommentar av
McMalla
27 december 2009
Det här lät gott det ska jag prova baka nu. Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Kyckling i curryLångkok blir mustigt värmande grytor!Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta! HelgmenynSvamp gillar ostSvamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost! LussekatterLussekatter och andra saffransbröd
Vare sig man bakar vanliga lussekatter med enbart smör eller varianten med kesella gäller det att knåda degen och låta dem jäsa ordentligt för ett bra resultat. Att variera genom att baka i olika former är roligt - det finns massor av idéer att hämta från gamla förebilder: kusar, prästens hår och solvagnar är bara några. Tänk bara på att lägga ungefär jämnstora bullar på samma plåt, så de blir färdiga samtidigt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Still 2022 är scones med ost en hit. Ligger varm på brödlistorna än