Ostscones

Ost är ett självklart pålägg på scones! Här är ett recept med ost även i degen.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk eller filmjölk
  • 75 g smör
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver, riven ost och salt i en bunke. Spara en matsked av osten. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter.

Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel och strö över lite riven ost.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter. Servera nygräddade med smör och apelsinmarmelad!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av mandi
17 april 2012

Underbart gott med sådär lyxigt mycket smör och marmelad, mmmmm ♡

Kommentar av Mums!
28 maj 2011

Kan man göra dem med Västebottenost tror ni?

Svar av M
7 augusti 2011

Det är klart! En lagrad ost som ex en Västerbotten smakar mer än en som inte lagrats länge, och ju fetare osten är desto bättre smälter den.

Kommentar av Majken
15 februari 2011

Mhm that's what Im talking about... Jätte smariga

Kommentar av nilu
18 oktober 2009

i´m doing it!

Kitchen, here i come!

Kommentar av osignerat
18 oktober 2009

me too.fast bara med vanligt mjöl, o lite parmesan istället. mmm

Kommentar av Vanessa
1 november 2009

Mums, dom blev så goda. Jag är så glad, fick till det =)

Kommentar av super förvirrad
17 juli 2009

det var ett otroligt upplyftande recept.

jag känner hur kreativiten måste ha översvämmats.

kort sagt gennialiskt

Kommentar av Melda
30 maj 2009

Det är jättegott

Kommentar av McMalla
27 december 2009

Det här lät gott det ska jag prova baka nu.

Kommentar av pira
7 januari 2010

mmm gott

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu

Kyckling till helgen

Smakfylld kyckling

Fira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia.

kycklingrecept.nu


Muffins

Räddningen i en veckad pappersform

När det plötsligt knackar på dörren är det skönt att ha en snabb fikalösning till hands. Kladdkakemuffins kan vara räddningen!

Snabbakade, enkla och oemotståndliga - muffins finns i många skepnader och fungerar alltid. Allt från morotskaka i muffinsform, via svartvinbärsmuffins till riktigt fullproppade nöt- och chokladmuffins som kan fresta de flesta.

Gör en maffig efterrätt på några minuter: klyv en chokladmuffin och fyll med vispad grädde och banan. Eller servera morotssconesmuffins med smör och apelsinmarmelad...

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...