Ostscones

Ost är ett självklart pålägg på scones! Här är ett recept med ost även i degen.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk eller filmjölk
  • 75 g smör
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver, riven ost och salt i en bunke. Spara en matsked av osten. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter.

Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel och strö över lite riven ost.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter. Servera nygräddade med smör och apelsinmarmelad!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av mandi
17 april 2012

Underbart gott med sådär lyxigt mycket smör och marmelad, mmmmm ♡

Kommentar av Mums!
28 maj 2011

Kan man göra dem med Västebottenost tror ni?

Svar av M
7 augusti 2011

Det är klart! En lagrad ost som ex en Västerbotten smakar mer än en som inte lagrats länge, och ju fetare osten är desto bättre smälter den.

Kommentar av Majken
15 februari 2011

Mhm that's what Im talking about... Jätte smariga

Kommentar av nilu
18 oktober 2009

i´m doing it!

Kitchen, here i come!

Kommentar av osignerat
18 oktober 2009

me too.fast bara med vanligt mjöl, o lite parmesan istället. mmm

Kommentar av Vanessa
1 november 2009

Mums, dom blev så goda. Jag är så glad, fick till det =)

Kommentar av super förvirrad
17 juli 2009

det var ett otroligt upplyftande recept.

jag känner hur kreativiten måste ha översvämmats.

kort sagt gennialiskt

Kommentar av Melda
30 maj 2009

Det är jättegott

Kommentar av McMalla
27 december 2009

Det här lät gott det ska jag prova baka nu.

Kommentar av pira
7 januari 2010

mmm gott

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu

Varma soppor

Snabb ärtsoppa

Mixat är inte slätstruket! Gör grön ärtsoppa och locka fram smaker på några minuter.

sopprecept.se


Pajrecept

Bekväma pajer

Paj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott!

En smidigare maträtt än paj är svårt att tänka sig. Möjlig att fylla med det du har hemma och variera i det oändliga. Tål att lagas i förväg och värmas när gästerna kommer. Perfekt att ha i frysen när det är bråttom. Självklar på buffén, som lunch, till helgmiddagen… De flesta pajer går dessutom att äta både varma och kalla – bra matsäcksmat.
Variera den klassiska köttfärspajen och gör köttfärspaj med fetaost. Prova viltfärspaj eller lammfärspaj – smakrikt och ett bra miljöval om du väljer kött. Gillar du pajer med ost finns förutom klassiker som västerbottenostpaj, varianter på fetaostpaj och god chèvrepaj. En kikärtspaj eller tomatpaj blir ett bra tillbehör på buffén eller som en enkel, kryddig lunch!

 pajrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...