|     Ostscones  Ost är ett självklart pålägg på scones! Här är ett recept med ost även i degen. Du behöverReceptet är för 4 personer. 
 Gör så här:Blanda mjöl, bakpulver, riven ost och salt i en bunke. Spara en matsked av osten. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel och strö över lite riven ost. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter. Servera nygräddade med smör och apelsinmarmelad!   Kommentar av 
		   mandi 17 april 2012 Underbart gott med sådär lyxigt mycket smör och marmelad, mmmmm ♡    Kommentar av 
		   Mums! 28 maj 2011 Kan man göra dem med Västebottenost tror ni?    Svar av M 7 augusti 2011 Det är klart! En lagrad ost som ex en Västerbotten smakar mer än en som inte lagrats länge, och ju fetare osten är desto bättre smälter den.     Kommentar av 
		   Majken 15 februari 2011 Mhm that's what Im talking about... Jätte smariga    Kommentar av 
		   nilu 18 oktober 2009 i´m doing it! Kitchen, here i come!    Kommentar av 
		   osignerat 18 oktober 2009 me too.fast bara med vanligt mjöl, o lite parmesan istället. mmm    Kommentar av 
		   Vanessa 1 november 2009 Mums, dom blev så goda. Jag är så glad, fick till det =)    Kommentar av 
		   super förvirrad 17 juli 2009 det var ett otroligt upplyftande recept. jag känner hur kreativiten måste ha översvämmats. kort sagt gennialiskt    Kommentar av 
		   Melda 30 maj 2009 Det är jättegott    Kommentar av 
		   McMalla 27 december 2009 Det här lät gott det ska jag prova baka nu.  Äldre kommentarer      
        |  | 
Still 2022 är scones med ost en hit. Ligger varm på brödlistorna än