Scones med äpple och kanelÄppelpaj i sconesformat? Inte riktigt, men minst lika gott! Och mer passande att äta till frukost. Du behöver
Gör så här:Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser samt honung och smör. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt rivet äpple och sedan mjölk och rör snabbt ihop en deg. Dela i 3 lika stora delar och forma till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skåra dem. Garnera gärna genom att trycka ner äppelklyftor i sconesen och strö över kanel. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter, tills sconesen fått fin färg. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LångpannekakaMorot, apelsin + choklad
Snabb–bakat som räcker åt alla? Apelsindoftande morotskaka i långpannan! SöndagsstekEgen rostbiffSkippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med. VinterpicknickGott i skidbackenJust nu vimlar skid– och pulkabackarna av sportlovsfirare i alla åldrar. Och bra mellanmål att ta med upp på backen eller i spåret är ett måste för orken och trivseln. Gör en omgång egna bars att ha i fickan eller väskan. Vill du någonting matigt passar piroger, mjuk picknickpizza eller pestosnurror fint. Fyllda pitabröd eller hembakade korvbröd förhöjer grillningen. Väl inne i stugvärmen passar rykande nybakta scones som allra bäst. Och framåt kvällen en värmande Irish coffee framför brasan! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|