Pumpascones

Goda scones med pumpa passar bra både som fikabröd och till soppan!

Du behöver

  • 50 g smör
  • 3 1/2 msk socker
  • 2 dl mosad pumpa
  • 1 stort ägg eller 2 små
  • 2 dl mjölk
  • 11 dl vetemjöl
  • 6 1/2 tsk bakpulver
  • (1/2 tsk ingefära)

Gör så här:

20 små scones

Blanda smör och socker och rör slätt. Blanda ner mjölken och pumpan. Vispa upp ägget lätt och blanda ner.

Blanda mjöl och bakpulver (och ingefära) i en bunke.

Häll i torrvarorna och knåda ihop till en lös deg. Stjälp ut på mjölat bakbord och kavla ut till en två centimeter tjock kaka. Skär eller stansa ut små kakor med ett mått. Det ska bli cirka 20 stycken.

Lägg sconesen på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 10-12 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av matmedmera.eu
22 oktober 2014

Älskar pumpascones!

Kommentar av stina
7 november 2009

Utsökta! Men sockret kändes lite överflödigt tycket jag... Jag gjorde sedan en egen, grövre varriant:i stället för socker tog jag honung. Jag bytte ut ca 4 dl av vetemlöjet mot grahamsmlöj, rågmjöl, lite havregryn, linfrö, vetekross, hackade mandlar,... lite smått och gott som fanns i skåpen. sedan tog jag lite mer än 2 dl pumpa, vet inte exakt hur mycket men minst 3 dl. De blev minst lika goda, men grövre. jag funderar på om man inte skulle ha en nypa salt i också, fast det glömde jag ju såklart.... ;)

Hoppas fler prövar detta recept!

Kommentar av stina
8 november 2009

Jag kan bara tillägga att det kan vara bra att antingen minska lite på bakpulvret, eller ta lite större andel vetemjöl, annars blir det en aning salt kände jag... annars är grahamsmjölet bättre än rågmjölet, eftersom rågmjöl inte fungerar så bra med bakpulvret..

Kommentar av PumpaFan
24 februari 2010

Jag gillar pumpa

Kommentar av hmed adul
25 februari 2010

gott


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Bakabullar

Äppelbullar

Ingenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder!

bakabullar.se

Pajrecept

Lättlagad fest!

Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner!

pajrecept.se


Sopprecept

Squashsoppa

Prova en krämigt god squashsoppa. Helt mjölkfri dessutom!

Squash, som finns i mängder av varianter och färger är utmärkt att servera som soppa. Ofta mild i smaken och med en vacker färg, även när den mixas slät.

Tillsammans med nybakat bröd och kanske lite fräst skogssvamp lyser squashsoppan fint på middagsbordet!

 sopprecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...