Pumpascones

Goda scones med pumpa passar bra både som fikabröd och till soppan!

Du behöver

  • 50 g smör
  • 3 1/2 msk socker
  • 2 dl mosad pumpa
  • 1 stort ägg eller 2 små
  • 2 dl mjölk
  • 11 dl vetemjöl
  • 6 1/2 tsk bakpulver
  • (1/2 tsk ingefära)

Gör så här:

20 små scones

Blanda smör och socker och rör slätt. Blanda ner mjölken och pumpan. Vispa upp ägget lätt och blanda ner.

Blanda mjöl och bakpulver (och ingefära) i en bunke.

Häll i torrvarorna och knåda ihop till en lös deg. Stjälp ut på mjölat bakbord och kavla ut till en två centimeter tjock kaka. Skär eller stansa ut små kakor med ett mått. Det ska bli cirka 20 stycken.

Lägg sconesen på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 10-12 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av matmedmera.eu
22 oktober 2014

Älskar pumpascones!

Kommentar av stina
7 november 2009

Utsökta! Men sockret kändes lite överflödigt tycket jag... Jag gjorde sedan en egen, grövre varriant:i stället för socker tog jag honung. Jag bytte ut ca 4 dl av vetemlöjet mot grahamsmlöj, rågmjöl, lite havregryn, linfrö, vetekross, hackade mandlar,... lite smått och gott som fanns i skåpen. sedan tog jag lite mer än 2 dl pumpa, vet inte exakt hur mycket men minst 3 dl. De blev minst lika goda, men grövre. jag funderar på om man inte skulle ha en nypa salt i också, fast det glömde jag ju såklart.... ;)

Hoppas fler prövar detta recept!

Kommentar av stina
8 november 2009

Jag kan bara tillägga att det kan vara bra att antingen minska lite på bakpulvret, eller ta lite större andel vetemjöl, annars blir det en aning salt kände jag... annars är grahamsmjölet bättre än rågmjölet, eftersom rågmjöl inte fungerar så bra med bakpulvret..

Kommentar av PumpaFan
24 februari 2010

Jag gillar pumpa

Kommentar av hmed adul
25 februari 2010

gott


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

fisksoppa.se

Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

smakakor.se


Vegetariska grytor och soppor

Vinterns sista långkok

Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!

Soppor och grytor kan förstås ätas året om men vintertid smakar de nog allra bäst. Långkokning tar fram och gifter samman smaker och ger mer tid över till annat i köket. Enkla ingredienser ger mycket tillbaka, det vet alla som ätit en bra linssoppa. Heta grytor med kryddighet som indisk blomkålsgryta värmer ännu bättre! Passa på att variera riset med klimatsmart matvete eller bulgur till en vegetarisk vintermåltid i väntan på våren.

 veganrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...