Pumpascones

Goda scones med pumpa passar bra både som fikabröd och till soppan!

Du behöver

  • 50 g smör
  • 3 1/2 msk socker
  • 2 dl mosad pumpa
  • 1 stort ägg eller 2 små
  • 2 dl mjölk
  • 11 dl vetemjöl
  • 6 1/2 tsk bakpulver
  • (1/2 tsk ingefära)

Gör så här:

20 små scones

Blanda smör och socker och rör slätt. Blanda ner mjölken och pumpan. Vispa upp ägget lätt och blanda ner.

Blanda mjöl och bakpulver (och ingefära) i en bunke.

Häll i torrvarorna och knåda ihop till en lös deg. Stjälp ut på mjölat bakbord och kavla ut till en två centimeter tjock kaka. Skär eller stansa ut små kakor med ett mått. Det ska bli cirka 20 stycken.

Lägg sconesen på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 10-12 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av matmedmera.eu
22 oktober 2014

Älskar pumpascones!

Kommentar av stina
7 november 2009

Utsökta! Men sockret kändes lite överflödigt tycket jag... Jag gjorde sedan en egen, grövre varriant:i stället för socker tog jag honung. Jag bytte ut ca 4 dl av vetemlöjet mot grahamsmlöj, rågmjöl, lite havregryn, linfrö, vetekross, hackade mandlar,... lite smått och gott som fanns i skåpen. sedan tog jag lite mer än 2 dl pumpa, vet inte exakt hur mycket men minst 3 dl. De blev minst lika goda, men grövre. jag funderar på om man inte skulle ha en nypa salt i också, fast det glömde jag ju såklart.... ;)

Hoppas fler prövar detta recept!

Kommentar av stina
8 november 2009

Jag kan bara tillägga att det kan vara bra att antingen minska lite på bakpulvret, eller ta lite större andel vetemjöl, annars blir det en aning salt kände jag... annars är grahamsmjölet bättre än rågmjölet, eftersom rågmjöl inte fungerar så bra med bakpulvret..

Kommentar av PumpaFan
24 februari 2010

Jag gillar pumpa

Kommentar av hmed adul
25 februari 2010

gott


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Frukostbullar

Nygräddat till frukost

Låt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt.

frukostbullar.se

Mors dag

Mors dag

Fira mor med hembakat! Varför inte en lättbakad rabarbertårta med vanilj?

bakatårta.se


Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

Hämtpizza går fortare men bakar du din egen pizza kan du njuta av den så mycket mer: Med en deg som gör botten knaprig istället för degig och favoritpåläggen på ser får du en festmåltid som både är godare, nyttigare och billigare än pizzerian. Samla familjen eller kompisarna och gör en stor deg!
Är du ute i tid gör du pizzadeg med fördeg. Det är den perfekta degen för den som vill ha riktigt fint lyft och härlig smak på pizzan. Är det lite mera bråttom går det också att äta gott och hembakat – en klassisk pizzadeg med fin smak men utan fördeg. Och behöver du pizzan riktigt snabbt gör du en snabb pizzadeg!
Vill du ta med pizza på utflykt eller stoppa den i lunchlådan utan att den blir oätligt seg? Då behöver du en mjuk botten som får pizzan att smaka bra även dagen efter. Gör mjuk grahamspizza så är det löst!
Och om du som många idag inte tål gluten kan du njuta av en god, glutenfri pizza med den bästa glutenfria pizzadegen! En deg som både håller ihop fint och smakar riktigt fint.
Trevligt pizzabakning!

 bakapizza.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...