Pumpascones

Goda scones med pumpa passar bra både som fikabröd och till soppan!

Du behöver

  • 50 g smör
  • 3 1/2 msk socker
  • 2 dl mosad pumpa
  • 1 stort ägg eller 2 små
  • 2 dl mjölk
  • 11 dl vetemjöl
  • 6 1/2 tsk bakpulver
  • (1/2 tsk ingefära)

Gör så här:

20 små scones

Blanda smör och socker och rör slätt. Blanda ner mjölken och pumpan. Vispa upp ägget lätt och blanda ner.

Blanda mjöl och bakpulver (och ingefära) i en bunke.

Häll i torrvarorna och knåda ihop till en lös deg. Stjälp ut på mjölat bakbord och kavla ut till en två centimeter tjock kaka. Skär eller stansa ut små kakor med ett mått. Det ska bli cirka 20 stycken.

Lägg sconesen på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 10-12 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av matmedmera.eu
22 oktober 2014

Älskar pumpascones!

Kommentar av stina
7 november 2009

Utsökta! Men sockret kändes lite överflödigt tycket jag... Jag gjorde sedan en egen, grövre varriant:i stället för socker tog jag honung. Jag bytte ut ca 4 dl av vetemlöjet mot grahamsmlöj, rågmjöl, lite havregryn, linfrö, vetekross, hackade mandlar,... lite smått och gott som fanns i skåpen. sedan tog jag lite mer än 2 dl pumpa, vet inte exakt hur mycket men minst 3 dl. De blev minst lika goda, men grövre. jag funderar på om man inte skulle ha en nypa salt i också, fast det glömde jag ju såklart.... ;)

Hoppas fler prövar detta recept!

Kommentar av stina
8 november 2009

Jag kan bara tillägga att det kan vara bra att antingen minska lite på bakpulvret, eller ta lite större andel vetemjöl, annars blir det en aning salt kände jag... annars är grahamsmjölet bättre än rågmjölet, eftersom rågmjöl inte fungerar så bra med bakpulvret..

Kommentar av PumpaFan
24 februari 2010

Jag gillar pumpa

Kommentar av hmed adul
25 februari 2010

gott


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kyckling

Vardagsfest!

När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott.

kycklingrecept.nu

Pannkakor

Crêpes

Fyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes!

pannkakor.se


Bakabullar

Nybakat

Vad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen...

Doften av nybakade kanelbullar som fyller köket kan göra både vuxna och barn helt saliga. Och locka fram helt oanade förmågor när det gäller hur många bullar vi kan stoppa i oss...

Själv bakar jag gärna en omgång klassiska kanelbullar, med eller utan pärlsocker, och njuter dem varma till latte eller svart te.

Kanelbullen är så självklar som fikabröd att den ibland kommer bort bland alla andra kakor. Eller så plågar vi våra smaklökar och äter den först efter att den varit fryst och uppvärmd... Nej, bjud dig själv på det enkla men goda, njut bullen helt nybakad!

Oavsett om du vill baka klassiska kanelbullar eller väljer någon annan variant så får du bra tips inför bullbaket på bakabullar.se.

Klassisk och god fika! Önskar pepparochsalt.se.

 bakabullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...