Pumpascones

Goda scones med pumpa passar bra både som fikabröd och till soppan!

Du behöver

  • 50 g smör
  • 3 1/2 msk socker
  • 2 dl mosad pumpa
  • 1 stort ägg eller 2 små
  • 2 dl mjölk
  • 11 dl vetemjöl
  • 6 1/2 tsk bakpulver
  • (1/2 tsk ingefära)

Gör så här:

20 små scones

Blanda smör och socker och rör slätt. Blanda ner mjölken och pumpan. Vispa upp ägget lätt och blanda ner.

Blanda mjöl och bakpulver (och ingefära) i en bunke.

Häll i torrvarorna och knåda ihop till en lös deg. Stjälp ut på mjölat bakbord och kavla ut till en två centimeter tjock kaka. Skär eller stansa ut små kakor med ett mått. Det ska bli cirka 20 stycken.

Lägg sconesen på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 10-12 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av matmedmera.eu
22 oktober 2014

Älskar pumpascones!

Kommentar av stina
7 november 2009

Utsökta! Men sockret kändes lite överflödigt tycket jag... Jag gjorde sedan en egen, grövre varriant:i stället för socker tog jag honung. Jag bytte ut ca 4 dl av vetemlöjet mot grahamsmlöj, rågmjöl, lite havregryn, linfrö, vetekross, hackade mandlar,... lite smått och gott som fanns i skåpen. sedan tog jag lite mer än 2 dl pumpa, vet inte exakt hur mycket men minst 3 dl. De blev minst lika goda, men grövre. jag funderar på om man inte skulle ha en nypa salt i också, fast det glömde jag ju såklart.... ;)

Hoppas fler prövar detta recept!

Kommentar av stina
8 november 2009

Jag kan bara tillägga att det kan vara bra att antingen minska lite på bakpulvret, eller ta lite större andel vetemjöl, annars blir det en aning salt kände jag... annars är grahamsmjölet bättre än rågmjölet, eftersom rågmjöl inte fungerar så bra med bakpulvret..

Kommentar av PumpaFan
24 februari 2010

Jag gillar pumpa

Kommentar av hmed adul
25 februari 2010

gott


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Squashrecept

Squash i överflöd

När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?

vegetariskarecept.se

Nudelwok

Snabb nudelwok till vardag och fest

Kryddig kycklingwok på nudlar eller kanske en nudelsallad med lax?

kycklingrecept.nu


Sopprecept

Sopplunch

Soppa är den perfekta lunchen en solig höstdag. Och en utmärkt starkt på middagen en kulen kväll! Nya sopprecept på sopprecept.se.

En värmande potatissoppa tillsammans med hembakat bröd? Eller kanske en god morotssoppa i all enkelhet?

Soppa kan vara både en enkel lunchrätt, en god förrätt och en hel middag. Och bra soppor lagar du ofta med de råvaror som finns färska just nu.

Ännu finns fin squash till squashsoppan och i skogen hittar du mängder av fin matsvamp till svampsoppan. Eller varför inte kombinera två goda ting i en fin squash- och svampsoppa? God hösthelg på er!

 sopprecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...