![]() ![]()
Sconesen jäser inte!
![]() Varför blir mina sconesrundlar så platta när jag följer receptet? De jäser ju inte så därför undrar jag hur man får dom så som dom ser ut på bilderna här?
- Caroline
![]() Hej Caroline! Trist att det inte blir bra! Det är svårt att säga exakt varför men jag ska försöka komma med några tips till nästa gång. Först och främst degen/ smeten: Bakpulvret ska blandas noga i mjölet. Margarinet/ smöret ska fördelas noga i mjölet. Degen ska vara så lös som möjligt - för mycket mjöl gör att brödet jäser upp dåligt. Knåda degen med måtta - sluta så fort du har en jämn deg som går att forma till scones. Platta ut rundlarna cirka en centimeter tjocka. Temperaturen på ugnen: Kolla att ugnen är riktigt varm när du sätter in plåten. Då jäser sconesen upp bättre. Är du osäker så höj värmen och sätt in plåten i en "för varm" ugn. Skruva sedan ner efter någon minut. Prova detta och lycka till med bakandet! / Magnus ![]() ![]() ![]()
|
|