|
Sconesen jäser inte!
Varför blir mina sconesrundlar så platta när jag följer receptet? De jäser ju inte så därför undrar jag hur man får dom så som dom ser ut på bilderna här?
- Caroline
Hej Caroline! Trist att det inte blir bra! Det är svårt att säga exakt varför men jag ska försöka komma med några tips till nästa gång. Först och främst degen/ smeten: Bakpulvret ska blandas noga i mjölet. Margarinet/ smöret ska fördelas noga i mjölet. Degen ska vara så lös som möjligt - för mycket mjöl gör att brödet jäser upp dåligt. Knåda degen med måtta - sluta så fort du har en jämn deg som går att forma till scones. Platta ut rundlarna cirka en centimeter tjocka. Temperaturen på ugnen: Kolla att ugnen är riktigt varm när du sätter in plåten. Då jäser sconesen upp bättre. Är du osäker så höj värmen och sätt in plåten i en "för varm" ugn. Skruva sedan ner efter någon minut. Prova detta och lycka till med bakandet! / Magnus
|
|