Smälta smöret till degen?
heej jag är ganska kass på att baka men jag undrar om man ska smälta smöret och blanda det med mjölken så att det blir fingervarmt eller ska man lägga i smöret i mjölken och mjölet och knåda in det?
- Emma
Jadu... vad är det du bakar för någonting? Bullar? Bröd? Jag skulle säga att det går bra båda delar. Antingen smälter du smöret och blandar med mjölken (se upp så degvätskan inte blir för varm!) eller så knådar du in det mjuka smöret i degen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka med rabarberÄlskade rabarber!Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara. KladdkakorLyxig kladdkakaDags för en härlig långfika i helgen? Prova nya, goda recept på kladdkaka med jordnötter! BakakakaBanankaka som muffinsBaka en god variant av den populära kakan till fikat eller efterrätt! Här är ett lita annorlunda recept där banankakan bakas som stora, saftiga muffins! Severa med vaniljglass, gärna med chokladkross och skivad banan. Eller skär ett kryss i toppen, garnera med grädde och chokladsås och du har en bakelse som mättar den mest gotte-sugne fikagäst! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|