Smälta smöret till degen?
heej jag är ganska kass på att baka men jag undrar om man ska smälta smöret och blanda det med mjölken så att det blir fingervarmt eller ska man lägga i smöret i mjölken och mjölet och knåda in det?
- Emma
Jadu... vad är det du bakar för någonting? Bullar? Bröd? Jag skulle säga att det går bra båda delar. Antingen smälter du smöret och blandar med mjölken (se upp så degvätskan inte blir för varm!) eller så knådar du in det mjuka smöret i degen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Glutenfria kakorGodaste kakorna utan glutenGlutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass. Varm vegoVarm vegogryta med quorn och chili!Vego kan smaka fantastiskt. Prova en chili sin carne som inte skäms för sig. MorotskakaKlassikerMorötter i kakan är en fin idé som använts långt tillbaka i tiden. Den vitaminrika roten har en sötaktig smak som passar utmärkt till mjuka kakor. En morotskaka blir dessutom saftig och håller sig fint några dagar i kylen. Prova en god morotskaka med choklad. Eller gör en smakrik kaka med mandel och honung. En klassisk morotskaka med glasyr av färskost är aldrig fel! Vill du ha ett lättare alternativ som trots det smakar riktigt bra ska du prova en mager morotskaka. Garanterat god fika! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|