Smälta smöret till degen?
heej jag är ganska kass på att baka men jag undrar om man ska smälta smöret och blanda det med mjölken så att det blir fingervarmt eller ska man lägga i smöret i mjölken och mjölet och knåda in det?
- Emma
Jadu... vad är det du bakar för någonting? Bullar? Bröd? Jag skulle säga att det går bra båda delar. Antingen smälter du smöret och blandar med mjölken (se upp så degvätskan inte blir för varm!) eller så knådar du in det mjuka smöret i degen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GratängerVärmande och matiga potatisgratängerEnkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar! SconesFika om 15 minuterScones är ett lätt sätt att snabbt ordna nybakat. När du får oväntade gäster, som söndagsfrukost eller till mellanmål en vardag. Bröden är enkla att variera och smaksätta om du tröttnat på klassiska scones. Gör chokladscones, morotscones, ostscones eller matiga scones med fetaost! Kanske en plåt mjuka och söta vaniljscones till fikat? Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|