Saltsmak av bakpulver?
De två senaste gångerna jag har bakat scones (grova) smakade dom väldigt salt trots att jag använde mindre salt än i receptet. Vad kan detta bero på? Jag har använt ett annat bakpulver än tidigare, kan det vara något konstigt med det?
- F
Hej. Konstigt... Tidigare har sconesen smakat bra? Jag vågar inte gissa om bakpulvet kan ha påverkat smaken så mycket. Kanske kan det ha haft betydelse. Det enda sättet att veta är att prova med olika sorters bakpulver, och/ eller dra ned på mängden salt ytterligare något. / Magnus MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SurdegsbrödHembakat med klassKänslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd! FläskpannkakaMatiga pannkakorNyttiga och matiga pannkakor serverade med matig fyllning är tacksam vardagsmat. Använd gärna lite grövre mjöl i smeten, till exempel i grahamspannkakor. Eller var bekväm och använd ugnen. Klassisk ugnspannkaka går att variera i det oändliga. Prova att byta ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl eller dinkelmjöl. Smaksätt pannkakan med äppelbitar, finhackad lök, riven ost eller bacon. Eller laga klassisk fläskpannkaka och servera med linongsylt, rivna morötter, lättkokt broccoli och vitkålssallad. Bekvämt, snabbt och lättlagat. Och gott såklart!
Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Dr Oetkers bakpulver gör att scones smakar väldigt salt...