Brunchscones

Ett recept för den som sovit långt förbi frukost och känner för någonting lite saltare!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk eller filmjölk
  • 75 g smör
  • 1 dl riven ost, lagrad
  • 1 dl finstrimlad, rökt skinka eller kryddig korv
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda alla torrvarorna väl i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Rör ner den rivna osten, men spara en matsked.

Blanda ner skinkan och mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel och strö över lite riven ost.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter. Servera nygräddade som de är eller med smör och ost!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
3 maj 2013

Finns där inget recept av scones som man kan baka med vatten istället för mjölk?

Kommentar av Morgonpigg
14 januari 2011

Bakade till mina arbetskamrater, vilka tyckte att det kunde bli en vana - minst en gång per vecka. Alltså jätte goda och mycket lätta att göra.

Kommentar av osignerat
11 december 2010

oohh.. vad det blev gott.

Bjöd min vännina på det härromdagen.

Kommentar av enya.
31 oktober 2010

vi ska smaka på dåm snart.

Svar av Jonas
4 november 2010

Vad är en dåm?

Är de goda?

Svar av dåm heta?
8 december 2010

dåm är superdupergoda!

Svar av Namn/signatur
30 mars 2011

LOOOOOOOOOOOOOOOL

Svar av Natcho libré
6 maj 2011

Snabbt stabilt å jättebra... inga problem!!


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Bästa fisken i ugn

Torsk med timjan

Att ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel!

fiskrecept.nu

Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

bakakaka.se


Bagels

Fyllda bagels

Den som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest.

Bagels är ringformade bröd som får sin speciella karaktär av att först kokas och sedan gräddas i ugn. Med matiga fyllningar passar amerikanska bagels fint som frukost, till lunch eller i picknickkorgen.

En klassisk bagel fylls gärna med färskost, smaksatt med pepparrot. Elvis sägs ha älskat jordnötssmör och sylt men den som tar ett säkert kort väljer bagels fyllda med brie eller matiga bagels med avokado och keso. Oavsett fyllning imponerar du garanterat med hembakade bagels!

 bagelsrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...