Äppel i scones?
Kan man hacka ner äpplen i sconesdegen? Äpplena jag tänker på, är ganska saftiga, så jag förmodar att jag måste ändra mjölmängden. Tänkte använda dinkelmjöl/grahamsmjöl och kanske lite havrekli. Vilka mängder skall jag använda? (På ett ungefär.) Jag skall väl ha skalet kvar på äpplena om jag vill ha så mycket fiber med som möjligt? Jag har 4 falser i ugnen... vilken fals, nerifrån, skall jag grädda sconsen på? Många frågor, men jag håller på att lära mig baka och laga mat lite nyttigare.
- BettyBoop71
Du kan prova med små äppelbitar i sconesen. Det grå bra. Om du inte ta några större mängder, cirka 0,7 dl så behöver du nog inte justera mjölmängden heller. Ja, skalet innehåller fiber. Och vill du byta ut två-tre matskedar mjöl mot kli så går det bra. Men du ska nog behålla mängden fett om bröden inte ska bli för torra. Grädda scones i mitten av ugnen, det brukar passa de flesta ugnar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarMjuka gifflarNybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje! PajreceptBekväma pajer
En smidigare maträtt än paj är svårt att tänka sig. Möjlig att fylla med det du har hemma och variera i det oändliga. Tål att lagas i förväg och värmas när gästerna kommer. Perfekt att ha i frysen när det är bråttom. Självklar på buffén, som lunch, till helgmiddagen… De flesta pajer går dessutom att äta både varma och kalla – bra matsäcksmat. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|