Äppel i scones?
Kan man hacka ner äpplen i sconesdegen? Äpplena jag tänker på, är ganska saftiga, så jag förmodar att jag måste ändra mjölmängden. Tänkte använda dinkelmjöl/grahamsmjöl och kanske lite havrekli. Vilka mängder skall jag använda? (På ett ungefär.) Jag skall väl ha skalet kvar på äpplena om jag vill ha så mycket fiber med som möjligt? Jag har 4 falser i ugnen... vilken fals, nerifrån, skall jag grädda sconsen på? Många frågor, men jag håller på att lära mig baka och laga mat lite nyttigare.
- BettyBoop71
Du kan prova med små äppelbitar i sconesen. Det grå bra. Om du inte ta några större mängder, cirka 0,7 dl så behöver du nog inte justera mjölmängden heller. Ja, skalet innehåller fiber. Och vill du byta ut två-tre matskedar mjöl mot kli så går det bra. Men du ska nog behålla mängden fett om bröden inte ska bli för torra. Grädda scones i mitten av ugnen, det brukar passa de flesta ugnar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Grön bufféGrön buffé till Kristi himmelfärdsdagLånghelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål! RabarberRabarbertiderRabarberns syrliga smak lyfts fram fint av sötma. Passa på att lagra ett stycke försommar till gråare dagar i form av chutney eller sylt! Fast allra godast är rabarbern förstås just nu i en rabarberpaj. Med kardemumma, kolasmak eller havretäcke kanske? Och så kan du se fram emot att göra rabarber- och jordgubbssaft, när den tiden kommer... Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|