Scones dagen efter?

Kan man äta scones dagen efter?

- sandra

Det enkla svaret är såklart "javisst!". Det går att äta scones dagen efter. Men... de kommer aldrig att smaka som nygräddade. Scones är snabbröd och inget som egentligen ska göras i förväg. Vill du förbereda så gör du istället sconesen dagen före, täcker dem med plast och förvarar dem i kylen ogräddade tills de ska serveras. Då gräddar du dem och har vips nybakat! Har du däremot fått scones över som inte gått åt kan du värma dem i ugn lite försiktigt så kommer de att smaka okej även dagen efter.



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Karin
18 februari 2015

Tack för en jättebra "sajt" jag har gjort ostscones och haft till soppa . Har aldrig ätit så goda scones,. Första gången halverade jag receptet, Men denna gång glömde jag det och gjorde hel sats. MEN de smakar även jättebra till frukost med smör och ost. Ska testa och lägga i kylen över natten nästa gång!! Tack för bra tips!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Tilde
13 april 2014

Jag tror kocken misstolkade frågan. Frågan syftar väl ändå på om det är ok att bjuda scones dagen efter man tagit hem ett ragg från krogen?

Svar av Namn/signatur
9 januari 2015

vA




Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Enkel festmat

Viltskav till mer än bara grytor!

Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag!

viltskav.se

Vinterpicknick

Gott i skidbacken

Sportlovsdags? Fixa matsäck till skidbacken med hemmagjorda bars!

utflyktsmat.se


Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

Alla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik.

Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor!

Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen!

Glad påsk önskar pepparochsalt.se!

 efterratter.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...