Scones dagen efter?

Kan man äta scones dagen efter?

- sandra

Det enkla svaret är såklart "javisst!". Det går att äta scones dagen efter. Men... de kommer aldrig att smaka som nygräddade. Scones är snabbröd och inget som egentligen ska göras i förväg. Vill du förbereda så gör du istället sconesen dagen före, täcker dem med plast och förvarar dem i kylen ogräddade tills de ska serveras. Då gräddar du dem och har vips nybakat! Har du däremot fått scones över som inte gått åt kan du värma dem i ugn lite försiktigt så kommer de att smaka okej även dagen efter.



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Karin
18 februari 2015

Tack för en jättebra "sajt" jag har gjort ostscones och haft till soppa . Har aldrig ätit så goda scones,. Första gången halverade jag receptet, Men denna gång glömde jag det och gjorde hel sats. MEN de smakar även jättebra till frukost med smör och ost. Ska testa och lägga i kylen över natten nästa gång!! Tack för bra tips!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Tilde
13 april 2014

Jag tror kocken misstolkade frågan. Frågan syftar väl ändå på om det är ok att bjuda scones dagen efter man tagit hem ett ragg från krogen?

Svar av Namn/signatur
9 januari 2015

vA




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

påskgodisrecept.se

Frukostbullar

Nygräddat till frukost

Låt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt.

frukostbullar.se


Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl.
Själva väljer vi ett nytt recept på glutenfria kokakakor. Knäckiga och knapriga! Och lätta att lyckas med. Vill du har ett stort fikabord finns förstås både glutenfri kladdkaka, scones och äppelpaj… Men ibland är det enkla det allra godaste. I alla fall när det gäller småkakor.
 

 glutenfriarecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...