![]() ![]() Glutenfria rismjölsscones![]() Rikgtigt smakrika scones på rismjöl, basilika och ost. Perfekta som tilltugg till maten! Du behöver
Gör så här:Blanda rismjöl, bakpulver, fiberhusk, socker och salt. Tärna det kalla smöret och arbeta samman det med mjölblandingen till en grynig massa. Blanda ner osten och klipp ner basilkan. Rör ner mjölk tills du har en lös deg som går att forma. (Ta inte för mycket mjöl - då jäser inte sconsen upp.) Ta lite rismjöl på händerna så går degen lättare att hantera. Dela i 8 bitar, forma till runda bullar och platta till. Vänd dem i rismjöl om de är kletiga och svåra att forma. Lägg sconesen på en smord plåt eller på bakplåtspapper och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna något och servera med smör, eller som tilltugg till mat. Till exempel till en tomatsoppa. ![]() ![]() ![]()
|
|