Glutenfria rismjölssconesRikgtigt smakrika scones på rismjöl, basilika och ost. Perfekta som tilltugg till maten! Du behöver
Gör så här:Blanda rismjöl, bakpulver, fiberhusk, socker och salt. Tärna det kalla smöret och arbeta samman det med mjölblandingen till en grynig massa. Blanda ner osten och klipp ner basilkan. Rör ner mjölk tills du har en lös deg som går att forma. (Ta inte för mycket mjöl - då jäser inte sconsen upp.) Ta lite rismjöl på händerna så går degen lättare att hantera. Dela i 8 bitar, forma till runda bullar och platta till. Vänd dem i rismjöl om de är kletiga och svåra att forma. Lägg sconesen på en smord plåt eller på bakplåtspapper och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna något och servera med smör, eller som tilltugg till mat. Till exempel till en tomatsoppa. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FisksoppaLaga godaste fisksoppan hemma!Hemlagad fisksoppa är himmelskt gott och riktig festmat. Servera med hembakat bröd och aioli! SconesBaka scones på höstkanten
Snabbare väg till fullkomlig bakglädje finns knappast. Scones är verkligen en vinnare i köket! Vi bjuder på tre rykande färska recept att variera de klassiska sconesen med. Redaktionens absoluta favorit är sconesen med äpple och kanel - de klarade sig knappt förbi fotograferingen... Fast våra grova scones på rågsikt och frön är en stadig vardagshjälte som kanske är allra godast tillsammans med lite honung och smör. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|