Glutenfria rismjölsscones

Rikgtigt smakrika scones på rismjöl, basilika och ost. Perfekta som tilltugg till maten!

Du behöver

  • 5 dl rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl riven ost, lagrad
  • 6-8 färska bailikablad
  • ca 2 dl mjölk

Gör så här:

Blanda rismjöl, bakpulver, fiberhusk, socker och salt.

Tärna det kalla smöret och arbeta samman det med mjölblandingen till en grynig massa. Blanda ner osten och klipp ner basilkan.

Rör ner mjölk tills du har en lös deg som går att forma. (Ta inte för mycket mjöl - då jäser inte sconsen upp.) Ta lite rismjöl på händerna så går degen lättare att hantera.

Dela i 8 bitar, forma till runda bullar och platta till. Vänd dem i rismjöl om de är kletiga och svåra att forma.

Lägg sconesen på en smord plåt eller på bakplåtspapper och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna något och servera med smör, eller som tilltugg till mat. Till exempel till en tomatsoppa.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

salladsrecept.se

Pizza

Sportlovsmiddag? Pizza!

I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag!

bakapizza.se


Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

Surdegsbakandet stannade inte vid att bli en våg. Det är en alldeles för bra metod för att glömmas bort! Vi hjälper dig komma igång med din egen surdeg så du kan baka allt från grovt rågbröd med russin till ljust formbröd.

Experimentera gärna med dinkel eller havre för att hitta din favorit till frukosten. För dig som inte har degblandare eller starka armar rekommenderar vi knådfritt dinkelbröd helt utan jäst. Välkommen till en värld av gott bröd!

 surdegsbrod.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...