Glutenfria rismjölsscones

Rikgtigt smakrika scones på rismjöl, basilika och ost. Perfekta som tilltugg till maten!

Du behöver

  • 5 dl rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl riven ost, lagrad
  • 6-8 färska bailikablad
  • ca 2 dl mjölk

Gör så här:

Blanda rismjöl, bakpulver, fiberhusk, socker och salt.

Tärna det kalla smöret och arbeta samman det med mjölblandingen till en grynig massa. Blanda ner osten och klipp ner basilkan.

Rör ner mjölk tills du har en lös deg som går att forma. (Ta inte för mycket mjöl - då jäser inte sconsen upp.) Ta lite rismjöl på händerna så går degen lättare att hantera.

Dela i 8 bitar, forma till runda bullar och platta till. Vänd dem i rismjöl om de är kletiga och svåra att forma.

Lägg sconesen på en smord plåt eller på bakplåtspapper och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna något och servera med smör, eller som tilltugg till mat. Till exempel till en tomatsoppa.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Mos och marmelad på äpple

Fyll hyllorna med äpplen!

Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad.

kokasylt.se

Glutenfritt

Baka glutenfritt utan mjölmix!

Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka!

glutenfriarecept.se


Bagels

Frukt eller choklad

Finns det någonting läckrare än nybakade bagels? Gör söta eller salta bröd efter smak!

Bagels är brödet som sticker ut lite extra. Med sin lite kompakta konsistens och speciella smak som kommer av att brödet både kokas och gräddas i ugn. Det är inte så svårt att baka bagels! Och när du väl upptäckt det bakar du lätt varianter av alla slag. Goda chokladbagels, bagels med frukt eller ostbagels?

Bagels går också utmärkt att servera som tilltugg till soppan, eller klassiskt som snabblunch, fyllda med till exempel färskost!

 bagelsrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...