Glutenfria rismjölsscones

Rikgtigt smakrika scones på rismjöl, basilika och ost. Perfekta som tilltugg till maten!

Du behöver

  • 5 dl rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl riven ost, lagrad
  • 6-8 färska bailikablad
  • ca 2 dl mjölk

Gör så här:

Blanda rismjöl, bakpulver, fiberhusk, socker och salt.

Tärna det kalla smöret och arbeta samman det med mjölblandingen till en grynig massa. Blanda ner osten och klipp ner basilkan.

Rör ner mjölk tills du har en lös deg som går att forma. (Ta inte för mycket mjöl - då jäser inte sconsen upp.) Ta lite rismjöl på händerna så går degen lättare att hantera.

Dela i 8 bitar, forma till runda bullar och platta till. Vänd dem i rismjöl om de är kletiga och svåra att forma.

Lägg sconesen på en smord plåt eller på bakplåtspapper och grädda i 225 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna något och servera med smör, eller som tilltugg till mat. Till exempel till en tomatsoppa.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

bakapizza.se

Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

pastarecept.nu


Fruktfest

Äppel, päppel... paj!

Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten!

Det är klart att pajen kommer först – vem kan motstå en nygräddad äppelpaj med vaniljsås? Variera och gör smulpaj med havretäcke eller smaksätt med kanel. Har du bråttom men har äppelmos hemma kan du laga äppelpaj av det! Några burkar äppelmos är förresten ett måste i skafferiet – lätt och gott att göra själv. Smaksätt mazariner till söndagsfikat. Eller stek äpplen i ugn och servera med hemgjord vaniljglass, enklare och godare är det svårt att få det!

 smulpaj.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...