MajsmjölssconesGoda, gyllengula scones som går fint ihop med de flesta pålägg! Du behöver
Gör så här:Blanda mjölsorterna, russin, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i åtta bitar och platta ut till runda kakor, cirka 8-10 centimeter i diameter. Nagga kakorna med en gaffel. Pensla med vatten och strö över sesamfrön. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 8 minuter. Servera nygräddade och varma! Svar av Namn/signatur
11 maj 2018
Istället för menar jag Kommentar av
osignerat
8 januari 2011
Väldigt goda. Passar utmärkt tillsammans med en kryddstark måltid, eller varför inte med lite jalapenogelé. Kommentar av
osignerat
4 januari 2011
Behövs lite mer mjöl... MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SalladsreceptMatig salladEn fräsch sallad kan vara mättande nog för en hel middag. Fetaostsallad är snabbt, lätt och gott! Lyxig risottoKrämig räkrisottoEn krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto! Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenMed sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Jag prövade m bara majsmjöl. Bytte ut mot vete i den klassiska receptet. Gick bra. Litet smuligt