![]() ![]() MajsmjölssconesGoda, gyllengula scones som går fint ihop med de flesta pålägg! Du behöver
Gör så här:Blanda mjölsorterna, russin, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i åtta bitar och platta ut till runda kakor, cirka 8-10 centimeter i diameter. Nagga kakorna med en gaffel. Pensla med vatten och strö över sesamfrön. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 8 minuter. Servera nygräddade och varma! ![]() ![]() ![]() 11 maj 2018
Istället för menar jag ![]() ![]() ![]() 8 januari 2011
Väldigt goda. Passar utmärkt tillsammans med en kryddstark måltid, eller varför inte med lite jalapenogelé. ![]() ![]() ![]() 4 januari 2011
Behövs lite mer mjöl... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Jag prövade m bara majsmjöl. Bytte ut mot vete i den klassiska receptet. Gick bra. Litet smuligt