Scones utan bakpulver?
kan baka sconse utan bakpulver?
- rei
Det enkla svaret får bli: Nej. Scones är ett typiskt bakpulverbröd och visst kan du baka utan bakpulver men då får du tillsätta lite jäst i stället och då blir det inte längre scones... Mitt tips är att baka vanligt, jästbaserat bröd i stället om du inte vill använda bakpulver i degen. Kommentar av
bertil fjantson
30 mars 2011
scones är goa Svar av Mr: Fin*lanenio
30 mars 2011
jag indeedar Kommentar av
TB
5 januari 2011
klart det går att göra utaqn bakpulver, men brödet blir ju väldigt kompakt. gjorde utan en gång när jag skulle göra pizza deg. Funkade hur bra om helst! Svar av J
3 september 2011
om det blir pizzadeg är det inte längre scones. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sallader med grynGrynen som gör detNu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella! MorotskakorKakor som håller i längdenPå de flesta svenska caféer med självaktning kan man beställa morotskaka. Det är inte utan anledning! Rivna morötter gör kakan härligt saftig. Även rödbetor går bra att använda och resultatet blir en färgstark rödbetskaka som är extra god med citronglasyr. Glöm bara inte bort den klassiska, kryddiga morotskakan - det är ett bakverk som håller i längden. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
tönt