Morotsscones i muffinsform

Som morotskaka, fast det är ju scones! Saftiga och smakrika.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl yoghurt
  • 75 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl rivna morötter
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk kanel

Gör så här:

Blanda alla torrvarorna i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet.

Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner yoghurten och morötterna och rör ihop till en lös deg.

Fyll muffinsformar 2/3 upp. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade som de är eller med lite smör.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Anna
13 augusti 2012

Hur många muffins blir det på ett recept?

Redaktionens kommentar
10-12 stycken brukar vara lagom.
Kommentar av Anna
11 september 2009

Dessa är helt fantastiskt goda! Smör ost och gurkskiva. MUMS!

Kommentar av Sofia
16 augusti 2010

Nom nom nom! Väldigt gott med blåbärssylt på =)

Kommentar av Karin
8 oktober 2010

Dessa är ljuvliga! Jag tycker pålägg inte behövs alls.


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Brödrecept

Pitabröd

Jaga bort höstrusket och locka fram helgkänslan med hembakade pitabröd!

hembakatbrod.se

Kycklingrecept

Grillat är godast!

Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället!

kycklingrecept.nu


Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

Att baka vörtbröd är tradition sedan 1600-talet i Sverige. Vörten görs av mältad säd och används till att göra öl. Den är mörk och smakrik och gör vörtbrödet fullt av smak och färg. Numera används oftast vörtmix på påse eller flytande vört. Gott julbröd kan också bakas på porter. Vi bjuder på ett kryddigt, lite sött bröd som är typiskt i svensk tradition med smak av fänkål, anis och pomerans.

Glöm inte knäckebrödet, förresten! Förvara det torrt så håller det länge. Till sillen eller skinkan eller en enkel skiva ost förtjänar knäckebrödet, bakat på surdeg, en hedersplats på julbordet.

 hembakatbrod.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...