Morotsscones i muffinsform

Som morotskaka, fast det är ju scones! Saftiga och smakrika.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl yoghurt
  • 75 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl rivna morötter
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk kanel

Gör så här:

Blanda alla torrvarorna i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet.

Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner yoghurten och morötterna och rör ihop till en lös deg.

Fyll muffinsformar 2/3 upp. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade som de är eller med lite smör.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Anna
13 augusti 2012

Hur många muffins blir det på ett recept?

Redaktionens kommentar
10-12 stycken brukar vara lagom.
Kommentar av Anna
11 september 2009

Dessa är helt fantastiskt goda! Smör ost och gurkskiva. MUMS!

Kommentar av Sofia
16 augusti 2010

Nom nom nom! Väldigt gott med blåbärssylt på =)

Kommentar av Karin
8 oktober 2010

Dessa är ljuvliga! Jag tycker pålägg inte behövs alls.


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se

Glass

Mera glass!

Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt!

glassrecept.nu


Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

En snabbare variant på kombinationen pasta och grönkål är krämig pastasås smaksatt med kryddnejlika och överströdd med hasselnötter som en tjuvstart på julens smaker. Grönkålen passar bra såväl färsk som tillagad. Finns det inte färsk grönkål att få tag på går fryst också bra, även om den inte ger samma färska känsla och tuggmotstånd.

Framåt jul brukar grönkålen, som är viktig till julbordets halländska långkål, säljas på fler ställen. Jul, förresten - kanske får en färsk grönkålssallad göra entré redan nu och följa med som en grön favorit på julbordet?

 lasagne.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...