Torr knådning?
Hejsan! Jag älskar scones, men när jag gör de är det jättesvårt att knåda ner mjölet. Det är torrt. Så kan man ta lite mer av mjölken eller nåt?
- ME
Ja, det går säkert bra att tillsätta lite mer mjölk om skadan redan är skedd. Dra annars ner lite på mjölmängden nästa gång du bakar. Degen till scones får gärna vara lite klibbig. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Lättlagad snabbmatHemgjorda pirogerPiroger är hemlagad snabbmat. Fyll frysen med köttfärspiroger och ta fram när det är bråttom! KrutongerTillbehören som lyfter matenRätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan! BakakakaMandel, banan och chokladChoklad, bananer och mandel passar perfekt i samma kaka. Mandel används tyvärr många gånger som en utfyllnad och ibland är det tveksamt om den tillför kakan någon smak. Prova i stället ett gott recept på Mandelkaka med choklad, där mandeln verkligen kommer till sin rätt! Resultatet blir en smakrik och saftig kaka, med mild banansmak, tydlig nougatton och härlig chokladsmak. Välj en god mandel, gärna ekologisk och bra mörk choklad så är helgens kaka en succé! God helgfika på er! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|